Nicu Popescu efectuează vizite de lucru în capitalele Estoniei și Letoniei

Share

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu efectuează în perioada 4 – 5 ianuarie două vizite de lucru la Tallinn, Estonia și Riga, Letonia, pentru aprofundarea dialogului bilateral moldo-estonian și moldo-leton, discutarea agendei europene și a subiectelor de actualitate în plan regional.

Pe date de 4 ianuarie, la Tallinn, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu Urmas Reinsalu, ministrul afacerilor externe al Estoniei, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană a țării noastre, procesul de reforme din Republica Moldova dar și situația regională în contextul războiului injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Șefii celor două diplomații vor examina și modalitățile de fortificare a relației bilaterale, în special în sfera digitalizării și securității cibernetice.

De asemenea, programul de lucru va include întrevederi cu Hanno Pevkur, ministrul estonian al apărării, Andres Sutt, președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe a Parlamentului Estoniei, dar și cu reprezentanții Centrului internațional pentru securitate și apărare, Indrek Kannik și Kristi Raik.

Pe data de 5 ianuarie, la Riga, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu Edgars Rinkēvičs, ministrul leton al afacerilor externe, Zanda Kalniņa-Lukaševica, vicepreședinta Parlamentului Letoniei cu participarea președintelui comitetului pentru afaceri externe Rihards Kols și vicepreședintele comitetului pentru afaceri europene Uģis Rotbergs dar și cu Jānis Sārts, director al Centrului de Excelență NATO în Comunicare Strategică.

Pe data de 5 ianuarie, de la ora 13:30, miniștrii de externe Nicu Popescu și Edgars Rinkēvičs vor susține o conferință de presă care va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
În cadrul agendei vizitelor la Tallinn și Riga oficialul moldovean se va întâlni și cu reprezentanții centrelor analitice și cu jurnaliștii locali.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share