Minciuni de la Gazprom: Ucraina fură gazul Moldovei

Gigantul rus Gazprom acuză Ucraina că ar fura gazul rusesc livrat Republicii Moldova
Share

Gigantul rus Gazprom acuză Ucraina că ar fura gazul rusesc livrat Republicii Moldova

Într-un comunicat remis presei, Gazprom subliniază că volumul de gaze furnizat către GIS Sudzha pentru tranzit în Moldova prin teritoriul Ucrainei depășește volumul fizic transmis Republicii Moldova.

”Moldovagaz” a achitat Gazpromului o parte din suma necesară pentru gazul livrat în luna noiembrie, în conformitate cu contractul semnat. Volumul gazului rusesc efectiv furnizat și neachitat constituie 24,945 milioane de metri cubi de gaz. Volumul total de gaz rămas pe teritoriul Ucrainei este de 52,52 milioane de metri cubi de gaz.

Menținând dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni, pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, Gazprom va începe reducerea aprovizionării cu gaz către GIS Sudzha pentru tranzitul prin Ucraina în cuantumul sublivrării zilnice”, se arată în comunicatul remis.

Amintim că începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%. Despre acest lucru a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Blocada energetică a Kremlinului împotriva Republicii Moldova continuă. Așa cum informează secretarul de stat pe energie Constantin Borosan, în decembrie 2022, Gazprom va livra cu 56,5% mai puțin gaz decât este specificat în contract. Acest lucru desigur că va complica și producția energiei electrice la MGRES pentru Republica Moldova. Este continuarea războiului hibrid care-l pune la cale Kremlin cu ajutorul grupării hoției și războiului în frunte cu Șor, Dodon & Co împotriva cetățenilor țării noastre. Guvernul s-a pregătit pentru acest scenariu, avem suficienți combustibili alternativi și rezerve de gaze naturale. Va fi greu, dar vom ieși din această iarnă mult mai puternici.” – a relatat deputatul Radu Marian în pagina sa de Facebook.

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție și susține că SA „Moldovagaz” va comenta oficial în curând declarația CSP „Gazprom” privind furnizarea de gaze naturale spre Republicii Moldova.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share