Minciuni de la Gazprom: Ucraina fură gazul Moldovei

Gigantul rus Gazprom acuză Ucraina că ar fura gazul rusesc livrat Republicii Moldova
Share

Gigantul rus Gazprom acuză Ucraina că ar fura gazul rusesc livrat Republicii Moldova

Într-un comunicat remis presei, Gazprom subliniază că volumul de gaze furnizat către GIS Sudzha pentru tranzit în Moldova prin teritoriul Ucrainei depășește volumul fizic transmis Republicii Moldova.

”Moldovagaz” a achitat Gazpromului o parte din suma necesară pentru gazul livrat în luna noiembrie, în conformitate cu contractul semnat. Volumul gazului rusesc efectiv furnizat și neachitat constituie 24,945 milioane de metri cubi de gaz. Volumul total de gaz rămas pe teritoriul Ucrainei este de 52,52 milioane de metri cubi de gaz.

Menținând dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni, pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, Gazprom va începe reducerea aprovizionării cu gaz către GIS Sudzha pentru tranzitul prin Ucraina în cuantumul sublivrării zilnice”, se arată în comunicatul remis.

Amintim că începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%. Despre acest lucru a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Blocada energetică a Kremlinului împotriva Republicii Moldova continuă. Așa cum informează secretarul de stat pe energie Constantin Borosan, în decembrie 2022, Gazprom va livra cu 56,5% mai puțin gaz decât este specificat în contract. Acest lucru desigur că va complica și producția energiei electrice la MGRES pentru Republica Moldova. Este continuarea războiului hibrid care-l pune la cale Kremlin cu ajutorul grupării hoției și războiului în frunte cu Șor, Dodon & Co împotriva cetățenilor țării noastre. Guvernul s-a pregătit pentru acest scenariu, avem suficienți combustibili alternativi și rezerve de gaze naturale. Va fi greu, dar vom ieși din această iarnă mult mai puternici.” – a relatat deputatul Radu Marian în pagina sa de Facebook.

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție și susține că SA „Moldovagaz” va comenta oficial în curând declarația CSP „Gazprom” privind furnizarea de gaze naturale spre Republicii Moldova.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share