PTF Cahul: Doi străini și un conațional, documentați pentru falsificarea actelor

Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au depistat în fluxul de călători doi cetățeni străini și un conațional, care dețineau asupra lor acte falsificate.

Două incidente au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Cahul. În primul caz este vizat cetățeanul Ucrainei, printre documentele prezentate a fost și permisul de conducere ucrainean. Ca urmare a cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au constat că este falsificat. Despre cele depistate, străinul nu a putut explica, evitând să comunice cum l-a obținut.

Cea de-a doua persoană documentată este cetățean al Republicii Moldova, prezent în punctul de trecere în calitate de pasager la ruta „Moldova-Italia”. Asupra conaționalului s-a descoperit un permis de conducere românesc, cu semne vizibile de falsificare. La audieri, moldoveanul a declarat că documentul a fost cumpărat, prin intermediul unei persoane identificate pe internet.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Turciei, depistat cu permisul de ședere provizoriu moldovenesc, cu indici de contrafacere. Cazul a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. În declarații străinul a menționat că pe căi legale ar fi obținut documentul.

În continuare, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share