Municipalitatea susține campaniile de informare privind educația rutieră

Share

Primăria Chișinău și-a exprimat disponibilitatea pentru a acorda Poliției tot sprijinul pentru a fi organizate campanii de informare, atât în diverse instituții, cât și în școli, și grădinițe, cu privire la siguranța în traficul rutier.

Municipalitatea întreprinde multiple acțiuni pentru siguranța cetățenilor pe străzile Capitalei.

Pentru a spori siguranța cetățenilor, Primăria Municipiului Chișinău a depus toate eforturile pentru a reveni la regimul obișnuit de iluminare. Astfel, iluminatul stradal în Chișinău este conectat și deconectat conform regulamentului obișnuit, ținându-se cont de normativele în vigoare și programul anual al întreprinderii “Lumteh”.

Totodată, potrivit Primăriei, a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău, specialiștii Direcției Generale Mobilitate Urbană (DGMU) urmând să identifice locațiile unde se poate interveni prin:

 • amenajarea elementelor de protecție;
 • amenajarea limitatoarelor de viteză;
 • construirea trecerilor de pietoni supraînălțate;
 • amenajarea insulițelor de refugiu;
 • iluminarea și semaforizarea, după caz, a trecerilor pietonale;
 • uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș (în prezent, pe viaduct și str. Alecu Russo limita maximă de viteză este de 70 km/h).
  Acestea, dar și alte măsuri care vor fi considerate necesare pentru a spori siguranța participanților la trafic și care vor fi consultate cu reprezentații Poliției Rutiere, vor fi înglobate într-un plan de acțiuni, până la sfârșitul lunii curente, după care se va trece la realizarea acestora în termeni proximi.
  Multe dintre aceste acțiuni au fost și sunt realizate în continuare. Astfel, majoritatea trecerilor pietonale sunt iluminate, marcajele sunt înnoite cu regularitate, iar mai multe indicatoare rutiere corespunzătoare sunt înlocuite cu cele cu iluminare LED.
  La fel, au fost amenajate câteva treceri supraînălțate, iar unele intersecții semaforizate au fost modernizate, inclusiv prin amenajarea parapetelor de protecție, astfel încât să ofere un plus de siguranță pietonilor și șoferilor.
  Municipalitatea îndeamnă toți participanții la trafic să manifeste prudență când traversează drumurile publice – pietonii să se asigure când traversează pe trecerile pietonale, iar șoferii să se conformeze indicatoarelor rutiere și să reducă viteza de deplasare în preajma acestora, inclusiv să o adapteze condițiilor meteorologice.
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share