Municipalitatea susține campaniile de informare privind educația rutieră

Share

Primăria Chișinău și-a exprimat disponibilitatea pentru a acorda Poliției tot sprijinul pentru a fi organizate campanii de informare, atât în diverse instituții, cât și în școli, și grădinițe, cu privire la siguranța în traficul rutier.

Municipalitatea întreprinde multiple acțiuni pentru siguranța cetățenilor pe străzile Capitalei.

Pentru a spori siguranța cetățenilor, Primăria Municipiului Chișinău a depus toate eforturile pentru a reveni la regimul obișnuit de iluminare. Astfel, iluminatul stradal în Chișinău este conectat și deconectat conform regulamentului obișnuit, ținându-se cont de normativele în vigoare și programul anual al întreprinderii “Lumteh”.

Totodată, potrivit Primăriei, a fost inițiat procesul de evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente de pe drumurile municipiului Chișinău, specialiștii Direcției Generale Mobilitate Urbană (DGMU) urmând să identifice locațiile unde se poate interveni prin:

 • amenajarea elementelor de protecție;
 • amenajarea limitatoarelor de viteză;
 • construirea trecerilor de pietoni supraînălțate;
 • amenajarea insulițelor de refugiu;
 • iluminarea și semaforizarea, după caz, a trecerilor pietonale;
 • uniformizarea vitezei de deplasare (50 km/h) pentru toate drumurile din oraș (în prezent, pe viaduct și str. Alecu Russo limita maximă de viteză este de 70 km/h).
  Acestea, dar și alte măsuri care vor fi considerate necesare pentru a spori siguranța participanților la trafic și care vor fi consultate cu reprezentații Poliției Rutiere, vor fi înglobate într-un plan de acțiuni, până la sfârșitul lunii curente, după care se va trece la realizarea acestora în termeni proximi.
  Multe dintre aceste acțiuni au fost și sunt realizate în continuare. Astfel, majoritatea trecerilor pietonale sunt iluminate, marcajele sunt înnoite cu regularitate, iar mai multe indicatoare rutiere corespunzătoare sunt înlocuite cu cele cu iluminare LED.
  La fel, au fost amenajate câteva treceri supraînălțate, iar unele intersecții semaforizate au fost modernizate, inclusiv prin amenajarea parapetelor de protecție, astfel încât să ofere un plus de siguranță pietonilor și șoferilor.
  Municipalitatea îndeamnă toți participanții la trafic să manifeste prudență când traversează drumurile publice – pietonii să se asigure când traversează pe trecerile pietonale, iar șoferii să se conformeze indicatoarelor rutiere și să reducă viteza de deplasare în preajma acestora, inclusiv să o adapteze condițiilor meteorologice.
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share