Colegiul Militar, în prima ședință din anul 2023

Share

Membrii Colegiului Militar s-au întrunit astăzi, la Ministerul Apărării, în prima ședință din anul curent.

Agenda reuniunii a cuprins discuții privind prioritățile de politici și obiectivele generale ale Ministerului Apărării pentru anul 2024, viziunea pe sectorul de apărare pentru Strategia de Securitate Națională, precum și impactul asupra procesului de elaborare a documentelor de politici pe sectorul de apărare, proiectele și achizițiile (strategice) pentru anul 2023, dar și rezultatele implementării bugetului pentru anul 2022 și proiectul bugetului pentru anii 2023-2025.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, care a prezidat ședința Colegiului Militar, a menționat că întrunirea se desfășoară într-o perioadă deloc ușoară din cauza războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în februarie 2022.

„Această agresiune a generat o multitudine de efecte negative pentru infrastructura critică din domeniul transportului și al energiei la nivel regional, inclusiv Republica Moldova.

Țara noastră, în prezent, se confruntă simultan cu mai multe crize — criza economică, energetică, și criza refugiaților — care au consecințe nefaste asupra economiei țării noastre. Cu toate acestea, Ministerul Apărării și Armata Națională continuă să-și îndeplinească misiunile, la un nivel profesional înalt și în termenii stabiliți”, a declarat ministrul Nosatîi.

Oficialul și-a exprimat încrederea că discuțiile de astăzi vor fi constructive, în beneficiul dezvoltării de mai departe a instituției de apărare, și i-a îndemnat pe cei prezenți să vină cu sugestii de îmbunătățire a activității în contextul subiectelor abordate.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share