Colegiul Militar, în prima ședință din anul 2023

Share

Membrii Colegiului Militar s-au întrunit astăzi, la Ministerul Apărării, în prima ședință din anul curent.

Agenda reuniunii a cuprins discuții privind prioritățile de politici și obiectivele generale ale Ministerului Apărării pentru anul 2024, viziunea pe sectorul de apărare pentru Strategia de Securitate Națională, precum și impactul asupra procesului de elaborare a documentelor de politici pe sectorul de apărare, proiectele și achizițiile (strategice) pentru anul 2023, dar și rezultatele implementării bugetului pentru anul 2022 și proiectul bugetului pentru anii 2023-2025.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, care a prezidat ședința Colegiului Militar, a menționat că întrunirea se desfășoară într-o perioadă deloc ușoară din cauza războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în februarie 2022.

„Această agresiune a generat o multitudine de efecte negative pentru infrastructura critică din domeniul transportului și al energiei la nivel regional, inclusiv Republica Moldova.

Țara noastră, în prezent, se confruntă simultan cu mai multe crize — criza economică, energetică, și criza refugiaților — care au consecințe nefaste asupra economiei țării noastre. Cu toate acestea, Ministerul Apărării și Armata Națională continuă să-și îndeplinească misiunile, la un nivel profesional înalt și în termenii stabiliți”, a declarat ministrul Nosatîi.

Oficialul și-a exprimat încrederea că discuțiile de astăzi vor fi constructive, în beneficiul dezvoltării de mai departe a instituției de apărare, și i-a îndemnat pe cei prezenți să vină cu sugestii de îmbunătățire a activității în contextul subiectelor abordate.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share