Medicii din Cuba sar în ajutorul Italiei

51 specialiști medicali cubanezi renumiți în întreaga lume pentru competența și profesionalismul lor au sosit în Italia pentru a compensa lipsa de personal din spitalele publice.
Share

51 specialiști medicali cubanezi renumiți în întreaga lume pentru competența și profesionalismul lor au sosit în Italia pentru a compensa lipsa de personal din spitalele publice.

De-a lungul anilor, reducerea cheltuielilor pentru sănătatea publică a încetinit recrutarea de noi medici în toate regiunile italiene, în special în cele care se confruntă cu cele mai mari provocări ale sistemului de sănătate, precum Calabria, în sudul țării.

„Angajarea medicilor cubanezi nu este o soluție structurală. Apelurile deschise pentru medici sunt soluția structurală și facem asta”, a explicat Roberto Occhiuto, președintele Regiunii Calabria. „Este o soluție de urgență pentru că trebuie să avem toate instrumentele pentru a preveni închiderea spitalelor”.

„Este o experiență nouă, voi cunoaște o cultură diferită și voi ajuta oameni, scopul profesiei noastre – să ajutăm oamenii care au cel mai mult nevoie”, a explicat un cardiolog.

Primii medici cubanezi vor începe în curând să lucreze în diferite spitale din Calabria. Între timp, au participat la un curs de italiană pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare cu colegii locali și pacienții italieni.

Medicii studiază limba italiană la Universitatea din Calabria din Cosenza. Sunt primii dintr-un grup de aproape 500 de medici cubanezi care vor lucra în spitalele din Calabria cel puțin un an.

Mulți au familii care îi așteaptă acasă, dar asta nu pare să fie o problemă pentru ei.

„Familia mea cunoaște educația altruistă și umanitară a medicilor cubanezi și înțelege voința poporului nostru de a acorda ajutor medical acelor țări, dezvoltate sau subdezvoltate, care au nevoie”, a spus un radiolog cubanez.

„O viață salvată într-unul dintre acele spitale pe care ar fi trebuit să le închid valorează mai mult decât o mie de dezbateri, chiar dacă această viață a fost salvată de un medic cubanez, nu de un medic italian”, a spus Roberto Occhiuto.

Ajutor întru salvarea vieților – o misiune pe care medicii cubanezi o îndeplinesc de mulți ani în toate colțurile lumii – este acum și în Europa.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share