Pericol de puci militar la Moscova. Când va fi detronat Putin

Share

Un fost consilier al Kremlinului a avertizat că în timp ce Moscova își continuă invazia sângeroasă a Ucrainei, situația politică din Rusia se îndreaptă înspre o lovitură de stat militară, scrie publicația rusească de opoziție Можем объяснить.

Abbas Galliamov, fostul scriitor de discursuri al lui Vladimir Putin, a spus că în Rusia toate condițiile sunt prezente pentru izbucnirea unei revolte în toată regula: „Cu cât războiul se prelungește mai mult, cu atât devine mai clară inutilitatea sa”.

Publicul din Rusia a început în mare parte să își dea seama că visul Kremlinului de a răsturna „regimul” de la Kiev nu se va realiza, notează Galliamov, iar premiul de consolare – teritoriile ucrainene recent anexate ilegal de Rusia – nu câștigă aprecierea nimănui.

Disputele se înmulțesc și în cadrul armatei, potrivit fostului consilier – „[șeful Wagner] Prigojin a discreditat regimul în ochii ofițerilor prin retorica sa, iar furia îndreptată împotriva autorităților care îi permit unui criminal să îi calce în picioare devine tot mai puternică.”

Imaginea de viclean „macho” a liderului de la Kremlin s-a dezintegrat și ea: „Pe măsură ce țara se confruntă cu tot mai multe probleme și autoritățile sunt incapabile să le rezolve, Putin se transformă tot mai constant în ochii oamenilor dintr-un strateg într-un dictator simplu de mâna a doua.

Galliamov a spus că tot ceea ce mai lipsește pentru declanșarea unui puci este ceva mai multă organizare.
„Trebuie înțeles faptul că marea majoritate a comandanților din armata unei națiuni autoritare nu sunt suporteri devotați ai autorităților, ci oportuniști de rând”, a susținut Galliamov.

Așadar, odată ce va începe o revoltă, iar „loialitățile de odinioară” vor dispărea, comandanții militari vor lupta de partea celui care pare cel mai în putere să câștige, potrivit fostului consilier al lui Putin.

Tot mai mulți soldați ruși se predau autorităților ucrainene ca să nu ia parte la război În afară de cei care s-au revoltat sau chiar i-au atacat pe comandanții lor, mii de alți soldați ruși s-au predat din proprie inițiativă autorităților ucrainene pentru a nu lua parte la război.

Potrivit unui reprezentant al liniei telefonice „Vreau să trăiesc” din Ucraina, 6.543 de soldați ruși au sunat la numărul lor ca să anunțe că se predau guvernului ucrainean într-o perioadă de doar patru luni.

„În timpul eliberării Hersonului, am primit apeluri de la ruși și ne-au spus ‘Salvați-ne sufletele pentru că am rămas blocați undeva în noroi, batalionul nostru este complet distrus, mai avem doar 10 soldați, vă rugăm să ne scoateți din această mizerie”, potrivit reprezentantului citat mai sus.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share