Putiniștii cer ca Rusia să înarmeze Coreea de Nord și Iran ca să atace Occidentul / VIDEO

Share

Echipa de propagandă a Kremlinului a propus ca Rusia să înarmeze Iranul și Coreea de Nord pentru a ataca Occidentul, o măsură care, în opinia lor, ar fi în oglindă cu ajutorul militar acordat de țările vestice Ucrainei.

Propagandiștii lui Putin par să facă abstracție de faptul că Rusia are probleme cu dotarea trupelor sale în Ucraina și cumpără drone-kamikaze din Iran și – potrivit serviciilor de informații americane – rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Margarita Simonian, redactorul-șef al postului Russia Today și unul dintre cei mai duri propagandiști ai Kremlinului, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că țările occidentale „înarmează inamicul nostru, nu-i așa?”, făcând trimitere la ajutorul militar oferit de aliații NATO Ucrainei.

„Dar ele (țările occidentale – n.r.) nu au dușmani? Ce cred talibanii, oare ei nu au nevoie de nimic? Poate putem să ajutăm Iranul cu ceva? De ce are nevoie Iranul? Ce le putem oferi? Dar Coreea de Nord? Putem face ceva pentru ei? (…) Ar trebui să fie un început foarte rapid, urmat de o continuare și un final foarte clar”, a spus Margarita Simonian la postul Rusia-1, în aprobările lui Vladimir Soloviov, un alt propagandist de top al Kremlinului.

Retorica propagandei ruse face însă abstracție de problemele pe care le întâmpină Rusia pe frontul din Ucraina, unde se confruntă cu o proastă dotare a propriilor forțe. Dincolo de slaba echipare și armamentul învechit cu care își trimite soldații să lupte, Rusia are probleme și cu muniția.

Serviciile de informații americane au obținut date potrivit cărora Rusia a cumpărat milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord, pentru a le folosi în războiul din Ucraina.

Mai mult, oficialii serviciilor de informații americane cred că rușii ar putea încerca să cumpere și alte echipamente militare nord-coreene, în viitor. Cât despre dronele Shahed, cumpărate din Iran, ele au devenit unul dintre principalele mijloace cu care Rusia terorizează populația civilă din Ucraina.

Chiar dacă dronele-kamikaze, lansate în număr mare asupra infrastructurii civile din Ucraina, sunt adesea doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, ele au un efect puternic asupra populației civile din Ucraina.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share