Putiniștii cer ca Rusia să înarmeze Coreea de Nord și Iran ca să atace Occidentul / VIDEO

Share

Echipa de propagandă a Kremlinului a propus ca Rusia să înarmeze Iranul și Coreea de Nord pentru a ataca Occidentul, o măsură care, în opinia lor, ar fi în oglindă cu ajutorul militar acordat de țările vestice Ucrainei.

Propagandiștii lui Putin par să facă abstracție de faptul că Rusia are probleme cu dotarea trupelor sale în Ucraina și cumpără drone-kamikaze din Iran și – potrivit serviciilor de informații americane – rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Margarita Simonian, redactorul-șef al postului Russia Today și unul dintre cei mai duri propagandiști ai Kremlinului, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că țările occidentale „înarmează inamicul nostru, nu-i așa?”, făcând trimitere la ajutorul militar oferit de aliații NATO Ucrainei.

„Dar ele (țările occidentale – n.r.) nu au dușmani? Ce cred talibanii, oare ei nu au nevoie de nimic? Poate putem să ajutăm Iranul cu ceva? De ce are nevoie Iranul? Ce le putem oferi? Dar Coreea de Nord? Putem face ceva pentru ei? (…) Ar trebui să fie un început foarte rapid, urmat de o continuare și un final foarte clar”, a spus Margarita Simonian la postul Rusia-1, în aprobările lui Vladimir Soloviov, un alt propagandist de top al Kremlinului.

Retorica propagandei ruse face însă abstracție de problemele pe care le întâmpină Rusia pe frontul din Ucraina, unde se confruntă cu o proastă dotare a propriilor forțe. Dincolo de slaba echipare și armamentul învechit cu care își trimite soldații să lupte, Rusia are probleme și cu muniția.

Serviciile de informații americane au obținut date potrivit cărora Rusia a cumpărat milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord, pentru a le folosi în războiul din Ucraina.

Mai mult, oficialii serviciilor de informații americane cred că rușii ar putea încerca să cumpere și alte echipamente militare nord-coreene, în viitor. Cât despre dronele Shahed, cumpărate din Iran, ele au devenit unul dintre principalele mijloace cu care Rusia terorizează populația civilă din Ucraina.

Chiar dacă dronele-kamikaze, lansate în număr mare asupra infrastructurii civile din Ucraina, sunt adesea doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, ele au un efect puternic asupra populației civile din Ucraina.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share