Lucrul la distanță pentru iT parcuri

Lucrul la distanță în domeniul iT
Share

Proiect de lege care prevede dreptul iT angajaților să muncească de la distanță a fost aprobat astăzi în primă lectură de către Parlament. Votat pro de 59 deputați, 0 abținuți, 0 contra, dintre care 58 din fracțiunea PAS și unul neafiliat (Gaik Vartanean)

3. La articolul 7, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
„(4) Rezidenții parcului desfășoară, drept activitate principală, una sau mai multe din activitățile prevăzute la art. 8, inclusiv prin intermediul salariaților care prestează munca la distanță pe teritoriul Republicii Moldova și/sau în afara acestuia.”

Proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă, deocamdată, nu beneficiază de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, se propune extinderea surselor de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a declarat de la tribuna Parlamentului că în anul curent volumul de vânzări al rezidenților parcurilor IT din Republica Moldova va depăși 7,5 miliarde de lei, ceea ce este cu aproape 49% mai mult față de anul trecut. Potrivit lui Alaiba, industria respectivă este orientată masiv spre export, fapt care influențează pozitiv balanța comercială a R. Moldova.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share