Tur digital 3D – interiorul Marii Piramide din Giza

Un tur digital 3D îți permite să explorezi interiorul Marii Piramide din Giza. Piramida, cunoscută, totodată, și ca Piramida lui Keops, a fost fotografiată de către cercetătorii Universității Harvard în sprijinul creării unui 3D-tur
Share

Un tur digital 3D îți permite să explorezi interiorul Marii Piramide din Giza. Piramida, cunoscută, totodată, și ca Piramida lui Keops, a fost fotografiată de către cercetătorii Universității Harvard în sprijinul creării unui 3D-tur.

Apasă aici pentru tur

Turul se deschide cu intrarea printr-un tunel despre care se crede că a fost creat de hoți în anul 820 d.Hr.

Turul include camera regelui, situată în vârful piramidei, camera reginei în mijloc și o cameră subterană, situată la subsol, pentru scop necunoscut.

Piramida este cea mai mare dintre piramidele egiptene și mormântul faraonului Keops din Dinastia a IV-a.

Numaidecât încercați și opțiunea Free explore (colțul dreapta-sus), este fantastică!

Cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii

Keops a început să construiască piramida din Giza – în prezent cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii – în jurul anului 2250 î.Hr. La construirea sa, au fost folosite aproximativ 2,3 milioane de blocuri de piatră, cântărind în medie între 2,5 și 15 tone fiecare. Obținerea materialelor a fost o provocare în sine, astfel că 8.000 de tone de granit au fost importate din Aswan, aflat la peste 800 de kilometri distanță.

Timp de mulți ani, cercetătorii au crezut că piramida ar fi fost construită de sclavi, însă, în anii 1990, descoperirile din apropierea piramidelor Khafre și Menkaure au sugerat că piramidele au fost, de fapt, construite de muncitori plătiți.

În cimitir, muncitorii au fost găsiți în morminte din cărămizi de lut pline cu bere și pâine pentru a le lua cu ei în viața de apoi, în timp ce examinarea rămășițelor lor a arătat că aveau o dietă bogată în carne care ar fi fost de invidiat pentru alți muncitori din acea vreme și care nu ar fi fost permisă sclavilor.

Cum a fost construită Marea Piramidă din Giza?

Mai multe analize asupra rămășițelor muncitorilor au arătat că acestora li s-a acordat tratament medical, de la repararea oaselor până la dovada unei operații pe creier, asupra unei tumori. La unul dintre muncitori s-a constatat că avea un picior amputat prin operație și că a trăit mai mult de 14 ani după intervenție.

Mii de muncitori au mutat blocurile pe distanțe uimitoare cu boii și bărcile și este posibil ca acestea să fi fost trase pe sănii de către muncitori pe nisip umed, reducând astfel forța de care ar fi avut nevoie pentru a le muta.

Toate acestea pentru a crea ceea ce este acum un frumos tur 3D, potrivit mused.org.

Proiectul Giza a început în anul 2000 la Muzeul de Arte Frumoase din Boston, SUA cu scopul de a digitaliza toată documentația arheologică a expediției Muzeului de Arte Frumoase din Boston și a Universității Harvard la Giza, Egipt și de a pune aceste informații la dispoziția tuturor, în mod gratuit, online.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share