Tur digital 3D – interiorul Marii Piramide din Giza

Un tur digital 3D îți permite să explorezi interiorul Marii Piramide din Giza. Piramida, cunoscută, totodată, și ca Piramida lui Keops, a fost fotografiată de către cercetătorii Universității Harvard în sprijinul creării unui 3D-tur
Share

Un tur digital 3D îți permite să explorezi interiorul Marii Piramide din Giza. Piramida, cunoscută, totodată, și ca Piramida lui Keops, a fost fotografiată de către cercetătorii Universității Harvard în sprijinul creării unui 3D-tur.

Apasă aici pentru tur

Turul se deschide cu intrarea printr-un tunel despre care se crede că a fost creat de hoți în anul 820 d.Hr.

Turul include camera regelui, situată în vârful piramidei, camera reginei în mijloc și o cameră subterană, situată la subsol, pentru scop necunoscut.

Piramida este cea mai mare dintre piramidele egiptene și mormântul faraonului Keops din Dinastia a IV-a.

Numaidecât încercați și opțiunea Free explore (colțul dreapta-sus), este fantastică!

Cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii

Keops a început să construiască piramida din Giza – în prezent cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii – în jurul anului 2250 î.Hr. La construirea sa, au fost folosite aproximativ 2,3 milioane de blocuri de piatră, cântărind în medie între 2,5 și 15 tone fiecare. Obținerea materialelor a fost o provocare în sine, astfel că 8.000 de tone de granit au fost importate din Aswan, aflat la peste 800 de kilometri distanță.

Timp de mulți ani, cercetătorii au crezut că piramida ar fi fost construită de sclavi, însă, în anii 1990, descoperirile din apropierea piramidelor Khafre și Menkaure au sugerat că piramidele au fost, de fapt, construite de muncitori plătiți.

În cimitir, muncitorii au fost găsiți în morminte din cărămizi de lut pline cu bere și pâine pentru a le lua cu ei în viața de apoi, în timp ce examinarea rămășițelor lor a arătat că aveau o dietă bogată în carne care ar fi fost de invidiat pentru alți muncitori din acea vreme și care nu ar fi fost permisă sclavilor.

Cum a fost construită Marea Piramidă din Giza?

Mai multe analize asupra rămășițelor muncitorilor au arătat că acestora li s-a acordat tratament medical, de la repararea oaselor până la dovada unei operații pe creier, asupra unei tumori. La unul dintre muncitori s-a constatat că avea un picior amputat prin operație și că a trăit mai mult de 14 ani după intervenție.

Mii de muncitori au mutat blocurile pe distanțe uimitoare cu boii și bărcile și este posibil ca acestea să fi fost trase pe sănii de către muncitori pe nisip umed, reducând astfel forța de care ar fi avut nevoie pentru a le muta.

Toate acestea pentru a crea ceea ce este acum un frumos tur 3D, potrivit mused.org.

Proiectul Giza a început în anul 2000 la Muzeul de Arte Frumoase din Boston, SUA cu scopul de a digitaliza toată documentația arheologică a expediției Muzeului de Arte Frumoase din Boston și a Universității Harvard la Giza, Egipt și de a pune aceste informații la dispoziția tuturor, în mod gratuit, online.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share