Finala mică astăzi la 17:00 Croația – Maroc

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00
Share

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00.

Croaţia nu a strălucit în Grupa F, în care a terminat pe locul 2, după două remize albe cu Maroc şi Belgia, plus o victorie, singura de până acum la acest turneu final în timp regulamentar, 4-1 cu Canada.

În fazele eliminatorii, naţionala antrenată de Zlatko Dalic a trecut în „optimi” de Japonia, la penalty-uri, după ce la finalul timpului regulamentar, respectiv la finalul reprizelor de prelungire, scorul era 1-1, şi în „sferturi” de Brazilia, tot la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute şi 1-1 după 120 de minute).

În semifinale, Croaţia a pierdut categoric meciul cu Argentina, 0-3, astfel că după o victorie, patru egaluri şi o înfrângere va juca pentru locul 3, după ce a mai terminat o dată pe ultima treaptă a podiumului (1998) şi o dată pe locul 2 (2018).

Pentru noi, acest meci este o finală importantă şi o luptă pentru o medalie. Avem mult respect pentru echipa marocană, care a realizat multe la acest turneu și este o adevărată surpriză. Maroc seamănă cu noi de acum patru ani, nimeni nu se aştepta să ajungă atât de departe”, a declarat selecţionarul croat Zlatko Dalic.

Acesta va fi ultimul meci jucat de Luca Modric la un campionat mondial.

Maroc rămâne marea revelaţie a competiţiei din Golf şi a surprins lumea fotbalului după ce a câştigat grupa F, cu două victorii, 2-0 cu Belgia şi 2-1 cu Canada, şi o remiză, 0-0 cu Croaţia.

„Leii din Atlas” au eliminat-o apoi pe Spania în optimile de finală, după loviturile de la 11 metri (0-0 după 90 de minute şi, respectiv, 120 de minute), pentru ca în sferturile de finală să treacă de Portugalia, scor 1-0.

Selecţionata antrenată de Walid Regragui a pierdut meciul din semifinale cu Franţa, scor 0-2, şi rămâne cu recordul de fi prima echipă africană ajunsă în careul de aşi la un Campionat Mondial.

Cel mai importat lucru este că am oferit o imagine bună, am arătat lumii că fotbalul marocan există, că avem suporteri buni. Pentru a ajunge la un nivel foarte, foarte înalt, pentru a câştiga o Cupă Mondială, mai trebuie să muncim, dar nu suntem foarte departe”, a declarat selecţionerul marocan Walid Regragui.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share