Finala mică astăzi la 17:00 Croația – Maroc

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00
Share

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00.

Croaţia nu a strălucit în Grupa F, în care a terminat pe locul 2, după două remize albe cu Maroc şi Belgia, plus o victorie, singura de până acum la acest turneu final în timp regulamentar, 4-1 cu Canada.

În fazele eliminatorii, naţionala antrenată de Zlatko Dalic a trecut în „optimi” de Japonia, la penalty-uri, după ce la finalul timpului regulamentar, respectiv la finalul reprizelor de prelungire, scorul era 1-1, şi în „sferturi” de Brazilia, tot la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute şi 1-1 după 120 de minute).

În semifinale, Croaţia a pierdut categoric meciul cu Argentina, 0-3, astfel că după o victorie, patru egaluri şi o înfrângere va juca pentru locul 3, după ce a mai terminat o dată pe ultima treaptă a podiumului (1998) şi o dată pe locul 2 (2018).

Pentru noi, acest meci este o finală importantă şi o luptă pentru o medalie. Avem mult respect pentru echipa marocană, care a realizat multe la acest turneu și este o adevărată surpriză. Maroc seamănă cu noi de acum patru ani, nimeni nu se aştepta să ajungă atât de departe”, a declarat selecţionarul croat Zlatko Dalic.

Acesta va fi ultimul meci jucat de Luca Modric la un campionat mondial.

Maroc rămâne marea revelaţie a competiţiei din Golf şi a surprins lumea fotbalului după ce a câştigat grupa F, cu două victorii, 2-0 cu Belgia şi 2-1 cu Canada, şi o remiză, 0-0 cu Croaţia.

„Leii din Atlas” au eliminat-o apoi pe Spania în optimile de finală, după loviturile de la 11 metri (0-0 după 90 de minute şi, respectiv, 120 de minute), pentru ca în sferturile de finală să treacă de Portugalia, scor 1-0.

Selecţionata antrenată de Walid Regragui a pierdut meciul din semifinale cu Franţa, scor 0-2, şi rămâne cu recordul de fi prima echipă africană ajunsă în careul de aşi la un Campionat Mondial.

Cel mai importat lucru este că am oferit o imagine bună, am arătat lumii că fotbalul marocan există, că avem suporteri buni. Pentru a ajunge la un nivel foarte, foarte înalt, pentru a câştiga o Cupă Mondială, mai trebuie să muncim, dar nu suntem foarte departe”, a declarat selecţionerul marocan Walid Regragui.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share