Finala mică astăzi la 17:00 Croația – Maroc

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00
Share

Croaţia şi Maroc se întâlnesc pentru a doua oară la CM 2022, acum în finala mică, după ce în chiar primul lor meci din faza grupelor scorul a fost egal, 0-0. Meciul poate fi urmărit la TV Moldova 1 la 17:00.

Croaţia nu a strălucit în Grupa F, în care a terminat pe locul 2, după două remize albe cu Maroc şi Belgia, plus o victorie, singura de până acum la acest turneu final în timp regulamentar, 4-1 cu Canada.

În fazele eliminatorii, naţionala antrenată de Zlatko Dalic a trecut în „optimi” de Japonia, la penalty-uri, după ce la finalul timpului regulamentar, respectiv la finalul reprizelor de prelungire, scorul era 1-1, şi în „sferturi” de Brazilia, tot la loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute şi 1-1 după 120 de minute).

În semifinale, Croaţia a pierdut categoric meciul cu Argentina, 0-3, astfel că după o victorie, patru egaluri şi o înfrângere va juca pentru locul 3, după ce a mai terminat o dată pe ultima treaptă a podiumului (1998) şi o dată pe locul 2 (2018).

Pentru noi, acest meci este o finală importantă şi o luptă pentru o medalie. Avem mult respect pentru echipa marocană, care a realizat multe la acest turneu și este o adevărată surpriză. Maroc seamănă cu noi de acum patru ani, nimeni nu se aştepta să ajungă atât de departe”, a declarat selecţionarul croat Zlatko Dalic.

Acesta va fi ultimul meci jucat de Luca Modric la un campionat mondial.

Maroc rămâne marea revelaţie a competiţiei din Golf şi a surprins lumea fotbalului după ce a câştigat grupa F, cu două victorii, 2-0 cu Belgia şi 2-1 cu Canada, şi o remiză, 0-0 cu Croaţia.

„Leii din Atlas” au eliminat-o apoi pe Spania în optimile de finală, după loviturile de la 11 metri (0-0 după 90 de minute şi, respectiv, 120 de minute), pentru ca în sferturile de finală să treacă de Portugalia, scor 1-0.

Selecţionata antrenată de Walid Regragui a pierdut meciul din semifinale cu Franţa, scor 0-2, şi rămâne cu recordul de fi prima echipă africană ajunsă în careul de aşi la un Campionat Mondial.

Cel mai importat lucru este că am oferit o imagine bună, am arătat lumii că fotbalul marocan există, că avem suporteri buni. Pentru a ajunge la un nivel foarte, foarte înalt, pentru a câştiga o Cupă Mondială, mai trebuie să muncim, dar nu suntem foarte departe”, a declarat selecţionerul marocan Walid Regragui.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share