Argentina cu Messi este campioană mondială!

Argentina e campioană mondială pentru a treia oară în istorie, după o finală istorică împotriva Franței. A fost 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 și 4-2 la loviturile de departajare
Share

Aceasta a fost probabil cea mai mare finală de Cupă Mondială din toate timpurile. Atâtea povești grozave, a văzut întorsături de poveste îngrămădite peste răsturnări de situație – atât de multe momente de bucurie, deznădejde și dramă care au demonstrat (dacă cineva s-a îndoit vreodată de asta) că fotbalul este un sport genial și frumos.

Mai întâi, Argentina a dominat meciul cu acel penalty de Messi — elegant ca întotdeauna — și golul rafinat Di Maria. Franța părea lipsită de tot dinamismul care îi dusese în finală. La aproape 10 minute de fluierul final, au crezut că totul s-a terminat.

Apoi penalty-ul lui Mbappé a electrizat Franța. Apoi, cel de-al doilea gol al său maiestuos i-a pus din nou în luptă și i-a văzut pe leii francezi răcnind. Argentina au fost zguduite. Dar la 18 minute de la prelungiri, rezistența lor l-a văzut pe Messi să termine clinic. A venit rândul argentinienilor să creadă că totul s-a terminat.

Dar dacă aceasta este noaptea lui Messi și a Argentinei, cu siguranță a fost meciul lui Mbappé. Talismanul francez a egalat din penalty pentru a stabili o lovitură de penalty. Acolo, Argentina a avut nervi, pricepere sau noroc mai buni și a câștigat Cupa Mondială.

Messi era o bucurie radiantă – are câștigate acum toate trofeele posibile pentru un fotbalist.

În pofida faptului că a luat gheata de aur (8 goluri marcate) Mbappé a trebuit să fie consolat de președintele francez Emmanuel Macron.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share