Rusia va permite construcția clădirilor cu 9 etaje din lemn

Clădiri din lemn cu nouă etaje pot începe să fie construite în Rusia, a declarat vineri Irek Fayzullin, șeful Ministerului Construcțiilor din Rusia pentru Interfax.
Share

Clădiri din lemn cu nouă etaje pot începe să fie construite în Rusia, a declarat vineri Irek Fayzullin, șeful Ministerului Construcțiilor din Rusia pentru Interfax.

Astăzi, avem deja în expertiza Rusiei documentația pentru facilități cu nouă etaje care vor fi eventual construite. pentru a implementa astfel de proiecte. Cred că vom finaliza această lucrare în 2023“, a spus Faizullin în timpul unui dialog parlamentar în Consiliul Federației, vorbind despre construcția de locuințe din lemn.

Reamintim că în iulie 2022, Ministerul Construcțiilor și Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse au aprobat un plan de acțiune pentru dezvoltarea construcției de locuințe din lemn pentru perioada până în 2024, care prevede atât actualizarea celor existente, cât și dezvoltarea noilor documente normative și tehnice pentru dezvoltarea construcției de locuințe din lemn. Documentul prevede, printre altele, organizarea lucrărilor comune a departamentelor cu AFK Sistema, care, printre alte active, deține holdingul de lemn Segezha Group.

Anul acesta, cred, vom finaliza toate testele și, cel puțin, ne vom asigura că se fac modificări în cadrul de reglementare în primul trimestru al anului 2024, vom asigura construirea a cinci etaje. (…) De la la anul, case de lemn vom putea construi cu cinci etaje înălțime”, a mai spus șeful adjunct al Ministerului Construcțiilor.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share