România are cei mai mulți milionari în dolari dintre toate țările din regiune

Share

România are 91.500 de milionari în dolari, cu o avere care depăşeşte pragul de 1 milion de dolari. Dintre aceştia, doar 2% sunt consideraţi foarte bogaţi, cu averi de peste 30 de milioane de dolari fiecare.

Astfel, România are 1.828 de oameni „superbogaţi“, cei mai mulţi din regiune, chiar şi peste nivelul din Polonia, o ţară cu o populaţie dublă.

În Cehia sunt circa 600, iar în Ungaria 235, arată studiul Global Wealth Sizing Model al Knight Frank. Sunt consideraţi a fi foarte bogaţi acei oameni care au o avere de peste 30 de milioane de dolari, conform Knight Frank.

Studiul Global Wealth Sizing Model analizează câţi oameni foarte bogaţi există în fiecare dintre ţările lumii şi cei mai mulţi se găsesc în SUA (210.000), China (99.000) şi Japonia (31.000), unele dintre cele mai puternice economii ale lumii. Urmează apoi Franţa sau Germania.

Deşi România e departe de aceste valori, numărul persoanelor considerate foarte bogate creşte, dublându-se în ultimii cinci ani, mai exact între 2016 şi 2021, potrivit celor mai recente date.

În următorii cinci ani, până în 2026, estimările arată că alţi aproape 700 de români vor intra în acest club.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share