Senatul francez a votat proiectul de reformă a pensiilor

După peste o săptămână de proteste, Senatul francez a aprobat proiectul de reformă a pensiilor. „Pentru” au votat 195 de deputați și „împotrivă” 112. Principalul obiectiv al reformei este creșterea vârstei minime de pensionare de la 62 la 64 de ani.
Share

După peste o săptămână de proteste, Senatul francez a aprobat proiectul de reformă a pensiilor. „Pentru” au votat 195 de deputați și „împotrivă” 112. Principalul obiectiv al reformei este creșterea vârstei minime de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Gerard Larcher, președintele Senatului: “Am ajuns la finalul acestei dezbateri foarte tensionate. Toată lumea a vorbit. De joi, 2 martie, lucrăm continuu de zece zile, și aproape tot atâtea nopți. În total, am avut peste 100 de ore de discuții. Am înregistrat un număr record de amendamente și subamendamente: în total 8.900”.

Acum, pe 15 martie versiunea finală a reformei trebuie să fie aprobată de o comisie formată din șapte deputați ai Adunării Naționale și șapte senatori. Dacă după aceasta parlamentarii ajung la un acord asupra textului final, acesta va fi supus la vot pe 16 martie, mai întâi în Senat și apoi în Adunarea Națională. Dacă ambele camere votează “pentru”, acesta va fi aprobat definitiv.

Votul a avut loc la câteva ore după ce sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta.

În Franța, sâmbătă a marcat exact o săptămână de la începutul protestelor la scară largă împotriva reformei pensiilor. Potrivit sindicatelor, aproximativ un milion de oameni au ieșit în stradă în toată țara în acea zi, dintre care 300.000 erau doar la Paris. Ministerul de Interne vorbește despre 370 de mii în toată Franța.

Manifestanții se opun intenției guvernului de a ridica din nou vârsta de pensionare, de data aceasta la 64 de ani. Autoritățile țării spun că acest lucru va contribui la reducerea datoriilor fondului de pensii al Franței.

Reforma pensiilor este un lucru, dar s-a acumulat și nemulțumirea generală. Prin urmare, este necesar să ieșim în stradă, fără luptă nu vom obține nimic.”

Capitala nu a fost lipsită de ciocniri și revolte, peste 30 de persoane au fost reținute.

Vineri, președintele Emmanuel Macron a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții sindicatelor și să discute despre ce se întâmplă. Ca răspuns, liderii sindicali au cerut ca problema reformei să fie supusă la referendum.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share