Usturoiul trebuie consumat crud şi tocat, nu mai mult de un căţel pe zi

Share

Usturoiul este contraindicat în caz de ulcer gastric, probleme hepatice şi ale vezicii biliare. Nu trebuie consumat de persoanele care suferă de astm bronşic, epilepsie şi tensiune arterială scăzută.

Persoanele alergice pot dezvolta o reacţie la usturoi, fiind afectate cel mai adesea pielea şi sistemul respirator, prin erupţii cutanate, respiraţie şuierătoare, dureri în gât, tuse. Usturoiul este contraindicat femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor sub doi ani.

Nu se recomandă utilizarea usturoiului cu lapte, produse lactate, fructe, roşii – acest lucru poate duce la indigestie, fermentaţie şi arsuri la stomac. Usturoiul nu se combină cu medicamente care subţiază sângele, deoarece poate neutraliza efectul acestora şi poate fi consumat doar de persoanele care nu au contraindicaţii.

Pentru a ne bucura pe deplin de proprietăţile sale benefice, usturoiul trebuie consumat crud şi tocat, nu mai mult de un căţel pe zi. Tratamentul termic reduce proprietăţile sale benefice. Usturoiul este util mai ales în perioada toamnă-iarnă, când aportul de vitamine este redus şi riscurile de gripă sunt mari.

Unul dintre cei mai benefici compuşi din usturoi se numeşte alicină, care se formează doar atunci când este zdrobit sau tăiat. Alicina este un compus puternic care acţionează precum un antibiotic, ajutând la vindecarea infecţiilor. Alţi compuşi benefici ai usturoiului sunt manganul, vitamina B6, vitamina C, seleniul şi fibrele.

Consumul regulat de usturoi întăreşte imunitatea, ceea ce face organismul mai rezistent. Orice răceală poate fi evitată sau atenuată datorită consumului de usturoi. Nu întâmplător, majoritatea reţetelor naturale pentru o imunitate puternică conţin usturoi.

De asemenea, scade colesterolul rău, protejează celulele creierului de deteriorare şi îmbătrânire, reducând riscurile de Alzheimer şi demenţă.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share