Dronele vor fi folosite în misiunile speciale la frontieră

Share

Astăzi, 23 decembrie 2022, a fost încheiat un curs practic de operare cu aparatele de zbor fără pilot, în cadrul căruia 11 polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de lucru cu dronele.

În conformitate cu agenda sesiunilor, trainerii din cadrul companiei producătoare au vorbit cu polițiștii de frontieră despre tehnologia și arhitectura dronelor, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor, precum și modalitatea de partajare a datelor.

Partea teoretică a cursului s-a desfășurat la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, ca ulterior orele practice să aibă loc nemijlocit în teren, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare. Participanții la curs au utilizat și au realizat aplicații cu cele cinci sisteme UAV care au fost livrate instituției în cadrul unui proiect de asistență din partea partenerilor externi.

Menționăm că rămâne o prioritate în activitatea de securitate a frontierei de stat – dezvoltarea și modernizarea capacităților de control și supraveghere. Folosirea dronelor în misiunile speciale la frontieră permite instituției să-și eficientizeze procesele, dar și să sporească capacitatea de intervenție și reacție.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share