Deputații au ținut un minut de reculegere în semn de solidaritate popoarele turc și sirian

Share

Ședința Parlamentului Republicii Moldova a început astăzi cu un minut de reculegere în semn de solidaritate față de poporul turc și sirian.

În contextul tragicelor evenimente din Turcia și Siria, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a anunțat că parlamentarii PAS vor dona un salariu pentru o zi de muncă pentru sinistrații din cele două țări.

„Colegii din fracțiune am decis să donăm o zi din salariu pentru a ajuta sinistrații”, a declarat Mihai Popșoi.

La rândul său, președintele Legislativului, Igor Grosu a anunțat că salvatorii moldoveni plecați în misiune în Turcia vor reveni acasă.

„După cum știți, 55 de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au plecat în misiune în Turcia pentru a pune umărul alături de salvatorii din alte țări la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Le mulțumim pentru atitudinea lor și implicare. Totodată, anunț că Ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești, sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc”, a spus Igor Grosu.


NOTĂ: Ehipa USAR Moldova a pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie. Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături. În țară ar urma să ajungă pe 18 februarie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share