Deputații au ținut un minut de reculegere în semn de solidaritate popoarele turc și sirian

Share

Ședința Parlamentului Republicii Moldova a început astăzi cu un minut de reculegere în semn de solidaritate față de poporul turc și sirian.

În contextul tragicelor evenimente din Turcia și Siria, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a anunțat că parlamentarii PAS vor dona un salariu pentru o zi de muncă pentru sinistrații din cele două țări.

„Colegii din fracțiune am decis să donăm o zi din salariu pentru a ajuta sinistrații”, a declarat Mihai Popșoi.

La rândul său, președintele Legislativului, Igor Grosu a anunțat că salvatorii moldoveni plecați în misiune în Turcia vor reveni acasă.

„După cum știți, 55 de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au plecat în misiune în Turcia pentru a pune umărul alături de salvatorii din alte țări la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Le mulțumim pentru atitudinea lor și implicare. Totodată, anunț că Ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești, sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc”, a spus Igor Grosu.


NOTĂ: Ehipa USAR Moldova a pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie. Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături. În țară ar urma să ajungă pe 18 februarie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share