Cahulenii au colindat-o pe șefa Guvernului

Share

Două cete de colindători au trecut pragul Guvernului Republicii Moldova pentru a cânta colinde de Crăciun și a transmite angajaților din Executiv emoțiile sărbătorilor de iarnă.

Un grup de copii, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrul Concordia, au recitat poezii, au colindat, au spus urături și au semănat cu grâu întreaga echipă a cabinetului prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Și „Mocănașii” din Slobozia Mare, raionul Cahul, au venit cu o colindă autentică, culeasă din bătrâni, cu o urătură de la sudul țării și cu binecunoscutul obicei – dansul Caprei.

Natalia Gavrilița a mulțumit colindătorilor pentru urări de bine și i-a răsplătit cu daruri și colaci.

Este final de an și o agitație mare aici la Guvern, dar astfel de momente sunt printre cele mai frumoase din activitatea noastră. Ați reușit să ne rupeți de rutina zilnică și să ne conectați cu eternul, să ne faceți să trecem dincolo de problemele zilei, să admirăm și apreciem tradițiile, valorile pe care le are țara noastră.

Mă bucur și vă mulțumesc pentru că ați venit. A fost un privilegiu să vă ascultăm și să ne încântați sufletele”, a spus prim-ministra.

Colindul în ceată bărbătească a ansamblului vocal de bărbați „Mocănașii” a fost inclus, în anul 2013, în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

România trimite rachete Patriot în Ucraina

România va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, conform deciziei luate joi de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cadrul unei ședințe. „Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei

Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană,

Cod Galben de vânt puternic: Primăria recomandă prudență cetățenilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 20 iunie, un Cod Galben de intensificări ale vântului. În acest context, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să fie prudenți pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. “Pentru a preveni incidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasarea sau aflarea în apropierea arborilor bătrâni și să nu parcheze autoturismele

Un nou val de praf saharian ajunge deasupra Republicii Moldova

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Conform reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta în principal sudul țării. Depunerile de praf vor fi vizibile doar în zonele unde va ploua. Totuși, precipitații nu sunt prognozate în majoritatea regiunilor țării. „Acest

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share