Cahulenii au colindat-o pe șefa Guvernului

Share

Două cete de colindători au trecut pragul Guvernului Republicii Moldova pentru a cânta colinde de Crăciun și a transmite angajaților din Executiv emoțiile sărbătorilor de iarnă.

Un grup de copii, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrul Concordia, au recitat poezii, au colindat, au spus urături și au semănat cu grâu întreaga echipă a cabinetului prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Și „Mocănașii” din Slobozia Mare, raionul Cahul, au venit cu o colindă autentică, culeasă din bătrâni, cu o urătură de la sudul țării și cu binecunoscutul obicei – dansul Caprei.

Natalia Gavrilița a mulțumit colindătorilor pentru urări de bine și i-a răsplătit cu daruri și colaci.

Este final de an și o agitație mare aici la Guvern, dar astfel de momente sunt printre cele mai frumoase din activitatea noastră. Ați reușit să ne rupeți de rutina zilnică și să ne conectați cu eternul, să ne faceți să trecem dincolo de problemele zilei, să admirăm și apreciem tradițiile, valorile pe care le are țara noastră.

Mă bucur și vă mulțumesc pentru că ați venit. A fost un privilegiu să vă ascultăm și să ne încântați sufletele”, a spus prim-ministra.

Colindul în ceată bărbătească a ansamblului vocal de bărbați „Mocănașii” a fost inclus, în anul 2013, în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share