Ana Revenco, vizită oficială în Lituania

Share

În perioada 22 – 23 decembrie, Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul unei vizite oficiale în Lituania, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Agne Bilotaite. Oficialele au discutat despre provocările războiului hibrid, cu care se confruntă ambele state, dat fiind faptul că Lituania este înconjurată de Rusia și Belarus, iar Republica Moldova are pe malul stâng Transnistria și este la frontieră cu războiul.

Elementele hibride spre Moldova s-au intensificat prin campanii masive de dezinformare față de deciziile guvernamentale, testarea capacităţilor forţelor de poliţie prin multiple alerte false cu bombă, proteste, șantaj energetic.
Ambele ministre au remarcat curajul Republicii Moldova și Lituaniei în anticiparea și blocarea elementelor războiului hibrid, care are drept scop manipularea și divizarea societății”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Prin modul în care Moldova a gestionat criza refugiaților, am reușit să convingem Europa că suntem un furnizor de securitate regională, în acest context, lansând Hub-ul de Securitate al UE la Chișinău.

Totodată, ministra a înaintat Lituaniei solicitarea de a fi țară-mentor pentru sistemul afacerilor interne, astfel încât acesta să fie aliniat mai promt și mai eficient la acquis-ul comunitar și la standardele UE de securitate.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share