Biroul Migrație și Azil al MAI va fi reorganizat

Share

Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul privind organizarea și funcționarea Inspectoratului General pentru Migrație. Acesta presupune modificarea denumirii Biroului Migrație și Azil în Inspectoratul General pentru Migrație și instituirea unor unități structurale necesare pentru realizarea eficientă a atribuţiilor structurii.

Reorganizarea Biroului Migrație și Azil va contribui la consolidarea capacităților pentru legalizarea și documentarea persoanelor strămutate din Ucraina, sporirea capacității pentru a răspunde eficient provocărilor și amenințărilor, precum și de a ține sub control situația migrațională, operaționalizarea promptă a monitorizării șederii străinilor pe teritoriul țării, soluționarea în termen (15 zile calendaristice) a dosarelor solicitanților dreptului de ședere în Republica Moldova.

În acest context, modificările vor spori accesul la serviciile de informare, consultare și documentare a străinilor și solicitanților pe întreg teritoriul țării prin intermediul oficiilor teritoriale Nord, Centru și Sud, precum și vor contribui la posibilitatea oferirii calitative a serviciilor solicitate de investitori, de reprezentanții mediului de afaceri, privind documentarea străinilor ce sosesc în scop de muncă, inclusiv de cetățenii din statele membre UE.

În acest mod, va fi realizată suplinirea statului de personal cu 50 unități pentru implementarea eficientă a competențelor funcționale și atribuțiilor stabilite, pentru organizarea și prestarea serviciilor de calitate, dezvoltarea cooperării și consolidarea capacităților instituționale în prevenirea, monitorizarea și combaterea șederii ilegale a străinilor.

La fel, vor fi desconcentrate atribuțiile la nivel teritorial, pentru a fi mai aproape de cetățean și de beneficiarul solicitant.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share