A fost nimicită cea mai mare captură de heroină din Republica Moldova / VIDEO

Share

Cele peste 200 de kg de heroină, aduse prin contrabandă din Iran, au fost nimicite prin ardere, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Pentru nimicirea celor 218,4 kg, ambalate în peste 1.090 de pachete de polimer, a fost creată o comisie cu participarea PCCOCS, ofițerilor INI, Serviciului Vamal și SIS.

Deși sentința a fost pronunțată în decembrie 2021, procedura a durat din cauza că cei doi cetățeni din Turcia au depus contestări la Curtea de Apel. Menționăm că indivizii și-au recunoscut vina și au fost condamnați la șase și, respectiv, 11 ani de închisoare.

”Ulterior, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis titlu executoriu în toamna lui 2022 privind nimicirea heroinei, ca și corp delict anexat la dosarul de contrabandă.

Procedura a fost pusă în executare în baza dispoziției șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după care au urmat interpelări la entitățile vizate, astfel încât procedura a avut loc miercuri, 14 decembrie, în Chișinău, la Centrala electrică cu termoficare a societății pe acțiuni Termoelectrica.

Totodată, procedura nimicii celei mai mari capturi de heroină din istoria Moldovei a fost documentată video”, mai comunică IGP.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share