Secretarul de stat Vladimir Cuc, întrevedere cu un înalt oficial german

Share

Secretarul de stat Vladimir Cuc a avut o întrevedere cu Anna Lührmann, ministrul de stat pentru afaceri europene și climă din cadrul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe.

Discuția s-a axat pe evoluțiile în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova și asistența ce ar putea fi oferită în acest sens de Germania.

Oficialul moldovean a informat interlocutorii germani despre eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău în vederea realizării celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, precum și despre consolidarea mecanismului de coordonare a proceselor de integrare europeană, crearea grupurilor de lucru sectoriale și alte procese conexe. A fost reiterat faptul că Republica Moldova pledează pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE în viitorul apropiat.

Oficialul german a exprimat sprijinul pentru avansarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în contextul implementării standardelor europene. Germania este dispusă să ofere expertiză europeană, fiind deja lansate contactele cu instituțiile implicate în domeniul agriculturii. Anna Lührmann a relatat despre procesele de reflecție cu privire la viitorul politicii de extindere a UE în noul context politic și de securitate.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a menționat că procesul de aderare ar putea fi facilitat prin identificarea opțiunilor de integrare sectorială în Piața Internă a UE, precum valorificarea practică a programelor tematice ale UE (LIFE, Fiscalis, Customs, Single Market Program ș.a.) la care Republica Moldova deja s-a asociat sau este în proces de negociere.

De asemenea, secretarul de stat Vladimir Cuc și ministra de stat Anna Lührmann au participat la o lecție publică cu genericul „Viitorul Uniunii Europene”, care a avut loc la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share