Nicu Popescu, întrevederi cu mai mulți ambasadori acreditați în Republica Moldova

Share

Săptămâna acesta viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, cu reședința la București, Roelof van Ees, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice la Chișinău, se arată într-un comunicat al MAEIE.

„I-am mulțumit diplomatului olandez pentru contribuția adusă la dezvoltarea relației noastre bilaterale. Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos au relații politico-diplomatice strânse și un dialog intens în cadrul organizațiilor regionale și internaționale. Ne-am referit și la intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor olandeze în economia țării noastre.

Ne dorim să extindem cooperarea noastră și în sfera diplomației economice, ocazie cu care susținem programele care vizează creșterea volumului de comerț între țările noastre.” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

Oficialii au discutat și despre deschiderea în luna mai a Ambasadei Regatului Țării de Jos la Chișinău, această decizie de la Haga urmând să sporească contactele noastre bilaterale și să fortifice parteneriatul nostru în vederea aderării Republicii Moldova la UE.

„Ne-am referit și la organizarea de către țara noastră, pe data de 1 iunie, a summit-ului Comunității Politice Europene, o dovadă suplimentară a angajamentului nostru de a contribui la o Europă pașnică și stabilă.

I-am urat domnului Roelof van Ees noi succese în activitatea diplomatică ulterioară și am exprimat speranța că va rămâne un prieten apropiat al țării noastre.” – a spus șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu.

Totodată, Nicu Popescu s-a întâlnit cu Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisia în Republica Moldova cu reședința la București.

„În cadrul întrevederii am reiterat interesul Republicii Moldova de a avansa la un nou nivel relațiile moldo-tunisiene în domenii de interes reciproc, precum dialogul politic, cooperarea comercial-economică, turismul și contactele interumane.

De asemenea, am discutat despre oportunitatea deschiderii unui consulat onorific al Republicii Moldova în Tunisia, dar și încheierea unui acord de colaborare între Institutul Diplomatic al MAEIE cu instituția similară din Tunisia.

Ambasadoarea Raja Jhinaoui Ben Ali a asigurat că este dispusă să sprijine și în continuare cooperarea moldo-tunisiană pe diverse paliere, inclusiv în cadrul organismelor internaționale și Organizația Internațională a Francofoniei. În context, am mulțumit pentru organizarea cu succes a celei de-a 43-a Conferințe ministeriale a Francofoniei, care a avut loc la Djerba, Tunisia.

Totodată, ambasadoarea Raja Jhinaoui Ben Ali mi-a lansat invitația de a efectua o vizită în Tunisia.

Republica Moldova și Republica Tunisiană sunt țări francofone, o dimensiune care ne unește în jurul ideii de solidaritate și a valorilor europene, și pe care ne dorim să o valorificăm prin dialogul intercultural și prietenia dintre statele noastre.” – a conchis oficialul moldovean.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share