FSB-ul rusesc la originea protestelor

FSB-ul rusesc la originea protestelor
Share

FSB-ul rusesc inițiatorul destabilizărilor la protestele Partidului Politic Șor. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General de Poliție Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă.

Cernăuțeanu a comunicat despre schema de organizare a dezordinilor, fiind vorba de servicii specializate din afara țării care urmau să facă planuri pentru a destabiliza situația internă din R. Moldova.

Servicii specializate din Federația Rusă sunt implicate în acțiuni de destabilizare în R. Moldova în timpul protestelor, inclusiv pentru ziua de astăzi. Agentul nostru sub acoperire a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă, care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu, care dirija acțiunile cu altă persoană cu cetătenie a Republicii Moldova și a Federației Ruse, dar cu domiciliu în Federația Rusă. Acesta urma să asigure acțiunile de instruire în vederea destabilizării ordinii publice”, a declarat Cernăuțeanu.

Precum a precizat șeful IGP, persoana respectivă a mai fost anterior în R. Moldova, perfectându-și de mai multe ori actele, în scopul operării schimbărilor a datelor de identitate, pentru a nu putea fi urmărit.

Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, precum a mai comunicat Cernăuțeanu, au fost destructurate mai multe grupări de diversioniști. Au fost identificate 25 de persoane, 7 persoane fiind retinute ca lideri ai grupărilor.

Persoanele comunică foarte clar cu anumite forte din opoziție din R. Moldova, care vor asigura în caz de necessitate, avocați, suport. Persoanele respective erau racolate din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor. În cadrul acțiunilor de ieri ale forțelor de ordine, au fost conduse la inspectoratul Național de Investigații 25 de persoane. Marea majoritate conlucrează cu forțele de ordine, 7 dintre aceștia fiind retinuți ca lideri ai grupărilor criminale”.

Totodată, se precizează că fiecare persoană urma să primească câte 10 mii de dolari.

Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri a câte 5-10 persoane. Iar fiecare persoană urma să primească pentru implicate câte 10 mii dolari”, a comunicat Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu a mai precizat că, potrivit informațiilor pe care le deține IGP, grupările de persoane erau foarte bine pregătite.

Aceștia aveau posibilitatea de a perfecta diferite acte de identitate, vize de o calitate superioară, prin aplicări de scanere specializate, în scopul ca persoanele să poată veni pe teritoriul R. Moldova sub paravanul diferitor acte, vize ale altor state”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share