FSB-ul rusesc la originea protestelor

FSB-ul rusesc la originea protestelor
Share

FSB-ul rusesc inițiatorul destabilizărilor la protestele Partidului Politic Șor. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General de Poliție Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă.

Cernăuțeanu a comunicat despre schema de organizare a dezordinilor, fiind vorba de servicii specializate din afara țării care urmau să facă planuri pentru a destabiliza situația internă din R. Moldova.

Servicii specializate din Federația Rusă sunt implicate în acțiuni de destabilizare în R. Moldova în timpul protestelor, inclusiv pentru ziua de astăzi. Agentul nostru sub acoperire a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă, care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu, care dirija acțiunile cu altă persoană cu cetătenie a Republicii Moldova și a Federației Ruse, dar cu domiciliu în Federația Rusă. Acesta urma să asigure acțiunile de instruire în vederea destabilizării ordinii publice”, a declarat Cernăuțeanu.

Precum a precizat șeful IGP, persoana respectivă a mai fost anterior în R. Moldova, perfectându-și de mai multe ori actele, în scopul operării schimbărilor a datelor de identitate, pentru a nu putea fi urmărit.

Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, precum a mai comunicat Cernăuțeanu, au fost destructurate mai multe grupări de diversioniști. Au fost identificate 25 de persoane, 7 persoane fiind retinute ca lideri ai grupărilor.

Persoanele comunică foarte clar cu anumite forte din opoziție din R. Moldova, care vor asigura în caz de necessitate, avocați, suport. Persoanele respective erau racolate din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor. În cadrul acțiunilor de ieri ale forțelor de ordine, au fost conduse la inspectoratul Național de Investigații 25 de persoane. Marea majoritate conlucrează cu forțele de ordine, 7 dintre aceștia fiind retinuți ca lideri ai grupărilor criminale”.

Totodată, se precizează că fiecare persoană urma să primească câte 10 mii de dolari.

Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri a câte 5-10 persoane. Iar fiecare persoană urma să primească pentru implicate câte 10 mii dolari”, a comunicat Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu a mai precizat că, potrivit informațiilor pe care le deține IGP, grupările de persoane erau foarte bine pregătite.

Aceștia aveau posibilitatea de a perfecta diferite acte de identitate, vize de o calitate superioară, prin aplicări de scanere specializate, în scopul ca persoanele să poată veni pe teritoriul R. Moldova sub paravanul diferitor acte, vize ale altor state”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share