Nicu Popescu răspunde Moscovei – „Decizia cum numim această limbă ne aparține”

Decizia-cum-numim-aceasta-limba-ne-apartine
Share

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a comentat declarațiile făcute de diplomația rusă după ce Parlamentul de la Chișinău a votat o Declaraţie prin care condamnă războiul Rusiei în Ucraina.

Șeful diplomației moldovenești a subliniat că „decizia de cum numim această limbă ne aparține”.

Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. Limba care o vorbim ne aparține. Decizia de cum numim această limbă ne aparține și absolut nicio țară din lume nu are dreptul moral, legal sau politic de a comenta aceste lucruri. În Republica Moldova se vorbește limba română. Republica Moldova are o comunitate de istorie, cultură, limbă – cu România. Inclusiv, în virtutea acestei comunități, Republica Moldova face parte din familia europeană. Vom adera la Uniunea Europeană, indiferent de comentariile sau lipsa de comentarii a unor state terțe”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, se declară revoltată după ce Parlamentul de la Chișinău a votat o Declaraţie prin care condamnă războiul Rusiei în Ucraina și a cerut Republicii Moldova să pună capăt „retoricii de confruntare antiruse”. Ea susține că deputații moldoveni s-au solidarizat „cu cele mai odioase declarații ale manipulatorilor lor occidentali”.

Parlamentul Republicii Moldova condamnă brutalitatea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptată de Legislativ, joi, 2 martie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share