Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei

Share

În timpul vizitei de lucru de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 20-21 februarie 2023, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu le va prezenta partenerilor europeni prioritățile noului guvern al Republicii Moldova şi va discuta despre aderarea țării noastre la UE, implementarea reformelor și transpunerea acquis-ului comunitar în legislația națională.

Ministrul de externe Nicu Popescu va participa la lucrările Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, care este o reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor UE. La reuniune, oficialul moldovean se va referi la progresul în implementarea celor 9 recomandări din luna iunie 2022 ale Comisiei Europene şi la accelerarea procesului de armonizare a legislaţiei naţionale cu cele ale UE. Oficialul moldovean va aborda și ameninţările cu care se confruntă țara noastră, securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienţei ţării şi sprijinul important pe care ni-l oferă Uniunea Europeană în acest sens.

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întâlniri cu Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Afaceri Externe (EEAS), Antonio Tajani, vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei și ministru al afacerilor externe, Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE precum și cu alți oficiali europeni.

În cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni va fi discutată şi organizarea la începutul lunii iunie de către Republica Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene.

În marja vizitei sale la Bruxelles, ministrul de externe Nicu Popescu va acorda mai multe interviuri presei internaționale.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share