Chișinăul preia experienţa României în domeniul finanţării partidelor politice

Share

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente de la București, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, va prezenta, la Chişinău, experienţa României în privinţa regulilor de raportare financiară în domeniul finanţării partidelor politice.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de AEP, şeful autorităţii şi directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, Constantin Rada, vor efectua, în perioada 16 – 18 decembrie, o vizită în Republica Moldova, în vederea participării, în calitate de experţi, la seminarul cu tema “Raportarea financiară şi colectarea de fonduri”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Institutului Republican Internaţional (The International Republican Institute), în contextul activităţilor desfăşurate de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova pentru consolidarea capacităţilor sale privind supravegherea şi controlul finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale şi se adresează partidelor politice şi altor organizaţii social-politice înregistrate în Republica Moldova, precizează AEP.

Participarea oficialilor români, în calitate de experţi, la seminar se circumscrie angajamentului instituţiei de a sprijini consolidarea sistemului electoral, promovarea alegerilor democratice şi parcurgerea drumului european de către Republica Moldova“, transmite AEP.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share