Maia Sandu înfruntă Kremlinul: Nu este treaba lui Putin

Share

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a venit cu o reacție la declarațiile făcute de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cu privire la nedumerirea sa față de faptul că Republica Moldova stochează rezerve de gaz în Ucraina.

În acest sens, Maia Sandu a declarat că „este decizia Republicii Moldova când consumă și unde depozitează gazele pe care le-a achiziționat”.

Atât timp cât noi am plătit pentru aceste gaze, sunt proprietatea Republicii Moldova și este decizia noastră când le consumăm, dacă nu le consumăm imediat, unde le depozităm, nu este treaba lui Putin, este doar treaba noastră”, a spus Maia Sandu.

Referitor la declarațiile făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, prin care s-a arătat indignată de faptul că limba rusă ar putea fi scoasă din buletinele de vot ale Republicii Moldova, șefa statului a subliniat că vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova nu sunt în pericol, aceștia fiind respectați ca toți ceilalți cetățeni ai țării.

Nu mă interesează, nu citesc și respectiv nu am de ce să comentez declarațiile purtătorului de cuvânt de la Ministerul de Externe de la Moscova. Amenințări au fost exprimate și în anterior, nu suntem la prima experiență, e modalitatea în care Moscova face politică externă.

Noi suntem o țară liberă, o țară care vrea să rămână parte a lumii libere și respectiv luăm decizii suverane, facem ceea ce e bine pentru cetățeni și vorbitorii de limbă rusă în această țară nu sunt în pericol, ei sunt respectați ca toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share