Maia Sandu înfruntă Kremlinul: Nu este treaba lui Putin

Share

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a venit cu o reacție la declarațiile făcute de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cu privire la nedumerirea sa față de faptul că Republica Moldova stochează rezerve de gaz în Ucraina.

În acest sens, Maia Sandu a declarat că „este decizia Republicii Moldova când consumă și unde depozitează gazele pe care le-a achiziționat”.

Atât timp cât noi am plătit pentru aceste gaze, sunt proprietatea Republicii Moldova și este decizia noastră când le consumăm, dacă nu le consumăm imediat, unde le depozităm, nu este treaba lui Putin, este doar treaba noastră”, a spus Maia Sandu.

Referitor la declarațiile făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, prin care s-a arătat indignată de faptul că limba rusă ar putea fi scoasă din buletinele de vot ale Republicii Moldova, șefa statului a subliniat că vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova nu sunt în pericol, aceștia fiind respectați ca toți ceilalți cetățeni ai țării.

Nu mă interesează, nu citesc și respectiv nu am de ce să comentez declarațiile purtătorului de cuvânt de la Ministerul de Externe de la Moscova. Amenințări au fost exprimate și în anterior, nu suntem la prima experiență, e modalitatea în care Moscova face politică externă.

Noi suntem o țară liberă, o țară care vrea să rămână parte a lumii libere și respectiv luăm decizii suverane, facem ceea ce e bine pentru cetățeni și vorbitorii de limbă rusă în această țară nu sunt în pericol, ei sunt respectați ca toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share