Volodimir Zelenski: Sprijinul pentru Ucraina este o investiție în securitatea globală și în democrație

Share

Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate, ci o investiție în securitatea globală și în democrație, a afirmat, ieri, 21decembrie, Volodimir Zelenski într-un discurs ținut în Congresul american.

Președintele ucrainean s-a aflat în Statele Unite în prima sa vizită în străinătate de la declanșarea războiului, pe 24 februarie. Cu acest prilej, Washingtonul a promis noi ajutoare pentru Ucraina, inclusiv un sistem de apărare anti-aeriană Patriot, cerut insistent de Kiev.

La întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Joe Biden, Volodimir Zelenski a spus că este nevoie de mai multe sisteme Patriot pentru a face față atacurilor rusești.

Statele Unite sunt de departe cel mai important furnizor de armament pentru Ucraina, iar echipamente furnizate de americani, au jucat un rol decisiv în respingerea atacurilor rusești.

Vizita surpriză a lui Zelenski a avut loc la exact 300 de zile de la declanșarea invaziei la scară largă a Rusiei și a fost prima întreprinsă de șeful statului ucrainean în străinătate, de când a început războiul.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share