Ovații pentru Zelenski în Congresul SUA /VIDEO

Ovații pentru Zelenski în Congresul SUA
Share

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a început discursul în Congresul SUA în aplauze zgomotoase. În discursul său, președintele Ucrainei a subliniat că Ucraina nu a căzut, dar este încă în viață și luptă. El a mai subliniat că tirania rusă a pierdut controlul asupra țării și nu îi va mai influența niciodată gândirea.

Zelensky a remarcat că rușii se vor putea elibera numai atunci când vor învinge narațiunile Kremlinului în gândurile lor.

Zelensky le-a oferit congresmenilor un steag de la Bakhmut ca simbol al victoriei Ucrainei și a remarcat importanța rolului SUA în sprijinul Ucrainei.

Am câștigat deja pentru că nu ne este frică. Tirania rusă a pierdut controlul asupra noastră. Și rușii înșiși se vor putea elibera numai atunci când vor învinge Kremlinul în propriile minți. Aceasta nu este doar o bătălie pentru teritoriu, ci va determina în ce fel de lume vor trăi copiii și nepoții noștri. Nu-l înghețați, nu-l amânați.

Lumea este prea interconectată, nimeni nu poate sta deoparte. Trupele americane au luptat împotriva naziștilor în jurul Crăciunului 1944, iar acum trupele noastre luptă împotriva Rusiei exact în același mod. Ucraina rezistă și nu va renunța niciodată. Nu le-am cerut niciodată soldaților americani să lupte pentru noi pe teritoriul nostru – armata ucraineană poate controla ea însuși tancurile și avioanele americane. Dar sprijinul vostru financiar este la fel de important. Aceasta nu este caritate, ci o investiție în securitatea și democrația globală.

Rusia ar putea opri agresiunea dacă ar vrea. Dar a fost otrăvit de Kremlin și ar fi naiv să ne așteptăm la pași către pace. Puteți crește sancțiunile pentru a face Rusia să simtă consecințele războiului. S-o facem. În două zile vom avea Crăciunul la lumina lumânărilor. Nu pentru că ar fi romantic, ci pentru că nu vom avea electricitate. Dar nu ne plângem. Lumina sufletului nostru nu poate fi stinsă. Vă prezint steagul pe care militarii din Bakhmut au cerut să-l predea. Continuăm să luptăm și vom câștiga pentru că toți suntem una. Dumnezeu să ne protejeze armata, să protejeze Dumnezeu Statele Unite. Crăciun fericit. Glorie Ucrainei.”

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share