Un miliardar din Belgia ar putea trimite sute de tancuri în Ucraina

Share

Freddy Versluys are de vânzare un depozit mare plin de tancuri second-hand care ar putea ajunge în Ucraina, dar cu o condiție.

Aflat lângă zeci de tancuri Leopard 1 de fabricație germană și alte vehicule militare în depozitul răcoros din estul Belgiei, Versluys a subliniat că este directorul general a două companii de apărare cu o gamă largă de activități, cum ar fi realizarea de senzori pentru nave spațiale.

Dar și cumpărarea și vânzarea de arme face parte din afacerea lui. Tancurile sunt cele care l-au adus în centrul atenției în ultimele zile, deoarece s-a angajat într-o luptă publică cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, pentru posibilitatea de a le trimite în Ucraina.

În timp ce alte națiuni occidentale s-au angajat în ultimele săptămâni să trimită tancuri de luptă pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei, Belgia nu s-a alăturat acestui grup, pentru un motiv simplu: nu mai are niciun tanc. A vândut ultimul lot de 50 companiei lui Versluys în urmă cu mai bine de cinci ani.

Întrebat de ce a cumpărat tancurile, Versluys a spus că acesta era modelul de afaceri al companiei sale – tranzacționează tancuri, potrivit Reuters.

”Încă mai există țări în lume care au în dotare tancuri Leopard 1. Deci, există întotdeauna posibilitatea fie de a vinde piese de schimb, fie de a vinde pur și simplu tancuri recondiționate”, a spus el.

Dedonder a spus că guvernul a explorat ideea de a cumpăra tancuri înapoi pentru a le trimite în Ucraina. Dar ea a criticat prețurile pe care le-a numit „nerezonabile” și „extrem de ridicate”. Tancurile vândute cu 10-15.000 de euro fiecare sunt oferite spre revânzare la 500.000 de euro, deși nu sunt operaționale, a spus ea.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share