Un miliardar din Belgia ar putea trimite sute de tancuri în Ucraina

Share

Freddy Versluys are de vânzare un depozit mare plin de tancuri second-hand care ar putea ajunge în Ucraina, dar cu o condiție.

Aflat lângă zeci de tancuri Leopard 1 de fabricație germană și alte vehicule militare în depozitul răcoros din estul Belgiei, Versluys a subliniat că este directorul general a două companii de apărare cu o gamă largă de activități, cum ar fi realizarea de senzori pentru nave spațiale.

Dar și cumpărarea și vânzarea de arme face parte din afacerea lui. Tancurile sunt cele care l-au adus în centrul atenției în ultimele zile, deoarece s-a angajat într-o luptă publică cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder, pentru posibilitatea de a le trimite în Ucraina.

În timp ce alte națiuni occidentale s-au angajat în ultimele săptămâni să trimită tancuri de luptă pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei, Belgia nu s-a alăturat acestui grup, pentru un motiv simplu: nu mai are niciun tanc. A vândut ultimul lot de 50 companiei lui Versluys în urmă cu mai bine de cinci ani.

Întrebat de ce a cumpărat tancurile, Versluys a spus că acesta era modelul de afaceri al companiei sale – tranzacționează tancuri, potrivit Reuters.

”Încă mai există țări în lume care au în dotare tancuri Leopard 1. Deci, există întotdeauna posibilitatea fie de a vinde piese de schimb, fie de a vinde pur și simplu tancuri recondiționate”, a spus el.

Dedonder a spus că guvernul a explorat ideea de a cumpăra tancuri înapoi pentru a le trimite în Ucraina. Dar ea a criticat prețurile pe care le-a numit „nerezonabile” și „extrem de ridicate”. Tancurile vândute cu 10-15.000 de euro fiecare sunt oferite spre revânzare la 500.000 de euro, deși nu sunt operaționale, a spus ea.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share