Șeful NATO: Statele membre trebuie să cheltuiască mai mult pentru apărare

Share

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, la Bruxelles, la finalul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre, că nu s-a ajuns încă la nicio decizie cu privire la un nou angajament privind cheltuielile pentru apărare ale aliaţilor NATO. Cu toate acestea, el a spus că statele membre trebuie să investească mai mult în acest domeniu.

”Este evident că trebuie să cheltuim mai mult”, a declarat şeful NATO, adăugând că statele membre ar trebui să se angajeze să cheltuiască cel puţin două procente din produsul intern brut (PIB) pentru apărare, relatează Reuters.

Stoltenberg a mai declarat presei că ţările NATO sporesc producţia de proiectile de artilerie de 155 mm şi că este necesar să crească şi mai mult această producţie pentru a ajuta Ucraina împotriva Rusiei.

Conflictul ”devine acum un război de uzură, iar un război de uzură este un război de logistică”, a spus el .

De asemenea, Stoltenberg a anunţat că NATO va coordona îmbunătăţirile pentru protecţia infrastructurii critice subacvatice. El s-a referit la sabotajul gazoductelor Nord Stream din septembrie 2022 pentru a explica decizia, spunând că acesta ”ne-a reamintit tuturor vulnerabilităţile cu care ne confruntăm”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share