SCANDALOS: Un vicepreședinte al Parlamentului European a fost suspendat din funcție

Share

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a suspendat toate prerogativele primite de Eva Kaili, în calitate de vicepreședintă a instituției, relatează AFP. Decizia anunțată sâmbătă, 10 decembrie, a fost luată în contextul în care eurodeputata elenă a fost săltată și dusă la interogatoriu, vineri, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie.

În lumina anchetelor judiciare în curs conduse de autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat un purtător de cuvânt al Robertei Metsola.

De asemenea, președinta legislativului UE a scris pe Twitter că instituția pe care o conduce va „coopera pe deplin cu toate autorităţile relevante care aplică legea şi cele judiciare”. „Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei”, a dat asigurări aceasta.

Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai legislativului UE, a fost ridicată de acasă vineri seară, în urma unor acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane, potrivit publicației belgiene Le Soir. O eventuală plasare în arest preventiv trebuie să fie decisă în termen de 48 de ore de la arestare, adică cel târziu duminică seară, relatează TV5.
O ţară din Golf, identificată de jurnaliștii belgieni ca fiind Qatarul, este suspectată că a oferit mari sume de bani şi cadouri generoase pentru a influenţa decizii politice şi economice ale Parlamentului European.

Vezi și:

ULTIMA ORĂ: Europarlamentari arestați pe bandă rulantă, la Bruxelles. Eva Kaili, vicepreședintă a Parlamentului European, săltată și dusă la audieri

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share