Salvare miraculoasă după 10 zile sub dărâmături

Două femei au fost salvate joi din dărâmăturile din orașul turc Kahramanmaras, la zece zile după ce două cutremure de mare magnitudine au zguduit sudul Turciei și nordul Siriei.
Share

Două femei au fost salvate joi din dărâmăturile din orașul turc Kahramanmaras, la zece zile după ce două cutremure de mare magnitudine au zguduit sudul Turciei și nordul Siriei.

O tânără de 17 ani a fost salvată joi dimineață, la 248 de ore după ce un cutremur devastator de 7,8 grade a lovit orașul.

Aleyna Olmez a fost extrasă dintr-o clădire prăbușită în apropierea epicentrului cutremurului devastator de săptămâna trecută. Ea a fost transferată la Ankara pentru a-și începe recuperarea după traume.

O altă femeie a fost scoasă din dărâmături după ce a rămas prinsă timp de 258 de ore. Presa turcă spune că a fost ultima supraviețuitoare a clădirii sale. După ce a fost dusă la spital, medicii au spus că ea era în stare stabilă.

Vineri, autoritățile turce au actualizat numărul în creștere a morților, spunând că cel puțin 38.044 de persoane au fost confirmate ucise. Acest lucru duce la aproape 44.000 de morți pentru Turcia și Siria.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share