Nebunie în Franța: Un deces și arestări în Franța și Belgia după înfrângerea Marocului

În unele orașe franceze, sărbătorile suporterilor după calificarea naționalei la finala Cupei Mondiale la fotbal au degenerat miercuri seară. Temutele revărsări la scară largă, însă, nu au avut loc
Share

În unele orașe franceze, sărbătorile suporterilor după calificarea naționalei la finala Cupei Mondiale la fotbal au degenerat miercuri seară. Temutele revărsări la scară largă, însă, nu au avut loc

Deși marea majoritate a sărbătorit în mod pașnic o victorie cu 2-0 împotriva Marocului în semifinalele Cupei Mondiale, celebranții și poliția s-au ciocnit pentru scurt timp pe Champs-Élysées din Paris, a informat presa.

La Montpellier, suporterii din ambele părți s-au ciocnit cu artificii. În marja petrecerii, un băiat de 14 ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină și rănit mortal. Potrivit unui raport al RTL, tinerii au rupt un steag de la șoferul mașinii, care apoi a accelerat și l-a lovit pe unul dintre adolescenți.

Situație tensionată și la Lyon: După cum a relatat ziarul Nice-Matin, ciocniri au izbucnit și între suporteri și poliție la Nisa și Cannes. În general, evenimentele au rămas în mare parte pașnice, potrivit informațiilor poliției.

Pe marginea festivităților, însă, 115 persoane au fost arestate în regiunea Parisului. Printre aceștia, potrivit unor surse din poliție, s-a numărat și un grup de aproximativ 40 de persoane apropiate de ultradreapta din țară. Se spune că acest grup ar fi fost deja arestat în drum spre Champs-Elysées.

Poliția a desfășurat 5.000 de agenți de securitate numai în regiunea Parisului din cauza temerilor de revărsare. Franța, deținătoarea titlului, va înfrunta Argentina în finală duminică de la ora 17:00.

Arestări în Belgia, calm în Maroc

În capitala Belgiei, Bruxelles, poliția a arestat și în jur de 100 de persoane. Două mașini de poliție au fost vandalizate. Ciocniri și arestări au avut loc și în Anvers. Ca și în Franța, mulți oameni cu rădăcini în Maroc locuiesc în Belgia.

În Maroc, străzile rămân în mare parte goale, spre deosebire de sărbătorile care au urmat meciurilor anterioare ale Cupei Mondiale. Mulți suporteri și-au exprimat mândria pentru echipa națională, în ciuda înfrângerii.

Președintele francez Emmanuel Macron a felicitat echipa marocană pe Twitter, prima echipă africană care a ajuns în semifinalele unei Cupe Mondiale:

Ați scris istoria fotbalului. Mulțumesc Albaștrilor. Și acum, finala!

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share