Moscova arogantă critică forul G20

Moscova arogantă critică forul G20
Share

Moscova a criticat participanții la reuniunea miniștrilor de externe G20 pentru atenția sporită acordată invaziei ruse a Ucrainei. Potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov, discuțiile au fost dedicate doar acestor probleme. Cuvintele ministrului au stârnit hohote de râs în sală.

Ministrul a reiterat că agresiunea împotriva unui stat vecin este o formă de apărare pentru Rusia:
„__Când Rusia, după mulți ani de război, a început să se apere, G20 nu este interesat de nimic, în afară de Ucraina. E o rușine”.

Pe lângă Rusia, delegația chineză a refuzat să semneze rezoluția finală a întâlnirii de la New Delhi din cauza atenției acordate războiului din Ucraina, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning:

„Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei este consecventă și rămâne neschimbată. G20 este principalul forum de cooperare economică internațională. Liderii țărilor participante au declarat clar în declarația summitului de anul trecut de la Bali că G20 nu este un forum pentru abordarea problemelor de securitate.

Rezoluția de după reuniunea miniștrilor de externe G20 condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și solicită retragerea trupelor de pe teritoriul unui stat suveran.

La rândul Parlamentul Republicii Moldova a condamnat brutalitatea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptată de Legislativ, joi, 2 martie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share