Moscova arogantă critică forul G20

Moscova arogantă critică forul G20
Share

Moscova a criticat participanții la reuniunea miniștrilor de externe G20 pentru atenția sporită acordată invaziei ruse a Ucrainei. Potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov, discuțiile au fost dedicate doar acestor probleme. Cuvintele ministrului au stârnit hohote de râs în sală.

Ministrul a reiterat că agresiunea împotriva unui stat vecin este o formă de apărare pentru Rusia:
„__Când Rusia, după mulți ani de război, a început să se apere, G20 nu este interesat de nimic, în afară de Ucraina. E o rușine”.

Pe lângă Rusia, delegația chineză a refuzat să semneze rezoluția finală a întâlnirii de la New Delhi din cauza atenției acordate războiului din Ucraina, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning:

„Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei este consecventă și rămâne neschimbată. G20 este principalul forum de cooperare economică internațională. Liderii țărilor participante au declarat clar în declarația summitului de anul trecut de la Bali că G20 nu este un forum pentru abordarea problemelor de securitate.

Rezoluția de după reuniunea miniștrilor de externe G20 condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și solicită retragerea trupelor de pe teritoriul unui stat suveran.

La rândul Parlamentul Republicii Moldova a condamnat brutalitatea războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost adoptată de Legislativ, joi, 2 martie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share