Șefa Comisiei de Apărare din Bundestag: Merkel este responsabilă pentru războiul din Ucraina

Share

Șefa Comisiei de Apărare din Bundestag o numește pe Merkel responsabilă pentru războiul din Ucraina din cauza blocării intrării acestei țări în NATO, în 2008.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, șefa Comisiei de Apărare din Bundestag, a criticat deciziile luate de fostul cancelar german Angela Merkel, care, în opinia ei, au făcut posibil un atac rusesc la scară largă asupra Ucrainei.

Aceasta și-a amintit că au existat mulți susținători ai admiterii timpurii a Ucrainei în NATO în 2008, dar Germania și Franța s-au opus acesteia din cauza poziției Rusiei.

Potrivit lui Strack-Zimmermann, într-un interviu cu canalele de televiziune germane RTL și n-tv,  faptul că ucrainenii nu au aderat la NATO „a fost o mare greșeală din partea francezilor și a Angelei Merkel la acea vreme”.

Strack-Zimmermann crede, de asemenea, că Germania ar fi trebuit să se alăture Ucrainei și să o susțină cu arme după invazia pe scară largă a Rusiei.

„Dar ar fi necesar să rescriem istoria Angelei Merkel, în special istoria ultimilor câțiva ani și greșelile complete de calcul.”

Comentând perspectivele conflictului, șefa Comitetului de Apărare al Bundestagului a sugerat că este puțin probabil ca acesta să dureze atât timp cât Primul sau Al Doilea Război Mondial, adăugând că președintele rus Vladimir Putin nu a contat pe sprijinul larg și susținut al Ucrainei, potrivit European Pravda.

Germania și Franța au blocat furnizarea unui plan de acțiune pentru aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei la summitul NATO de la București din 2008, de teamă escaladarea din partea Rusiei.

După invazia pe scară largă a Ucrainei, Merkel a refuzat să comenteze faptul că decizia ei ar fi putut duce la agresiunea Rusiei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share