Șefa Comisiei de Apărare din Bundestag: Merkel este responsabilă pentru războiul din Ucraina

Share

Șefa Comisiei de Apărare din Bundestag o numește pe Merkel responsabilă pentru războiul din Ucraina din cauza blocării intrării acestei țări în NATO, în 2008.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, șefa Comisiei de Apărare din Bundestag, a criticat deciziile luate de fostul cancelar german Angela Merkel, care, în opinia ei, au făcut posibil un atac rusesc la scară largă asupra Ucrainei.

Aceasta și-a amintit că au existat mulți susținători ai admiterii timpurii a Ucrainei în NATO în 2008, dar Germania și Franța s-au opus acesteia din cauza poziției Rusiei.

Potrivit lui Strack-Zimmermann, într-un interviu cu canalele de televiziune germane RTL și n-tv,  faptul că ucrainenii nu au aderat la NATO „a fost o mare greșeală din partea francezilor și a Angelei Merkel la acea vreme”.

Strack-Zimmermann crede, de asemenea, că Germania ar fi trebuit să se alăture Ucrainei și să o susțină cu arme după invazia pe scară largă a Rusiei.

„Dar ar fi necesar să rescriem istoria Angelei Merkel, în special istoria ultimilor câțiva ani și greșelile complete de calcul.”

Comentând perspectivele conflictului, șefa Comitetului de Apărare al Bundestagului a sugerat că este puțin probabil ca acesta să dureze atât timp cât Primul sau Al Doilea Război Mondial, adăugând că președintele rus Vladimir Putin nu a contat pe sprijinul larg și susținut al Ucrainei, potrivit European Pravda.

Germania și Franța au blocat furnizarea unui plan de acțiune pentru aderarea la NATO a Ucrainei și Georgiei la summitul NATO de la București din 2008, de teamă escaladarea din partea Rusiei.

După invazia pe scară largă a Ucrainei, Merkel a refuzat să comenteze faptul că decizia ei ar fi putut duce la agresiunea Rusiei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share