Halloween sângeros la Seoul: 151 tineri decedați

Halloween sângeros la Seoul: 151 tineri decedați
Share

Update: 154 decedați …

Rudele îngrijorate au alergat duminică la spitale în căutarea celor dragi, în timp ce Coreea de Sud deplângea moartea a cel puțin 151 de persoane, majoritatea în adolescență și 20 de ani, care au rămas prinse și zdrobite după ce o mulțime uriașă de petrecere de Halloween a pătruns pe o alee îngustă într-un district din Seoul.

Se crede că zeci de mii de oameni s-au adunat în districtul Itaewon pentru festivități sâmbătă seara, înainte ca situația să devină rapid unul dintre cele mai grave dezastre ale țării din ultimii ani.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat duminică o perioadă națională de doliu și a ordonat ca steagurile din clădirile guvernamentale și birourile publice să arboreze cu jumătate de baston.

Martorii spun că străzile erau atât de dens înfundate de oameni și vehicule care se mișcau încet, încât a fost practic imposibil pentru lucrătorii de urgență și ambulanțe să ajungă în zona din apropierea Hotelului Hamilton. Se crede că oamenii au murit zdrobiți după ce o mulțime mare a început să împingă înainte pe o alee îngustă.

Au existat îngrijorări că numărul morților ar putea crește, deoarece 24 de persoane dintre cele 104 tratate pentru răni sunt în stare critică, potrivit sediului dezastrelor din Seul City. Multe mai multe persoane au fost raportate ca fiind dispărute sau fără contact.

Departamentul de pompieri din Seul a declarat că printre morți se numără 19 străini. Ambasadele străine au fost alertate, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Sud, în timp ce presa chineză a declarat că printre cei uciși se numără și trei dintre cetățenii țării sale.

Se estimează că 100.000 de oameni s-au adunat în Itaewon pentru cele mai mari festivități de Halloween în aer liber din țară de când a început pandemia și au fost aplicate reguli stricte privind adunările. Guvernul sud-coreean a relaxat restricțiile legate de COVID-19 în ultimele luni și aceasta a fost prima șansă mare de a ieși și de a petrece pentru mulți tineri.

În timpul unui discurs televizat duminică, președintele Yoon a spus că sprijinul pentru familiile victimelor și tratarea răniților vor fi o prioritate de vârf. De asemenea, el a cerut oficialilor să investigheze amănunțit cauza accidentului și să revizuiască siguranța altor evenimente mari.

„Acest lucru este cu adevărat devastator. Tragedia și dezastrul care nu trebuie să se întâmple au avut loc în inima Seulului, în mijlocul sărbătorilor de Halloween”, a spus Yoon. „Mă simt plin de inimă și nu-mi pot stăpâni tristețea ca președinte responsabil pentru viața și siguranța oamenilor.”

După discurs, Yoon a vizitat aleea Itaewon unde a avut loc dezastrul.

Han Sang-gyun/Yonhap prin AP
Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, centru stânga, vizitează locul unde zeci de persoane au murit și au fost rănite în Seul, Coreea de Sud, duminică, 30 octombrie 2022 Han Sang-gyun/Yonhap prin AP
Peste 400 de lucrători de urgență și 140 de vehicule din întreaga țară, inclusiv tot personalul disponibil din Seul, au fost trimiși în stradă pentru a trata răniții.

Imaginile TV și fotografiile de la fața locului au arătat vehicule de ambulanță aliniate pe străzi în mijlocul unei prezențe abundente a poliției și a lucrătorilor de urgență care mutau răniții în targi. Lucrători de urgență și pietoni au fost văzuți, de asemenea, efectuând RCP pe oamenii care zăceau pe străzi.

Într-o secțiune, paramedicii au fost văzuți verificând starea unei duzini sau mai multe persoane care mințiau nemișcate sub pături albastre.

Poliția, care restricționa traficul în zonele din apropiere pentru a grăbi transportul răniților la spitalele din oraș, a confirmat, de asemenea, că zeci de persoane li s-a făcut CPR pe străzile Itaewon. Guvernul Metropolitan din Seul a emis mesaje text de urgență îndemnând oamenii din zonă să se întoarcă rapid acasă.

Un ofițer de poliție locală a spus că a fost informat, de asemenea, că pe străzile din Itaewon s-a produs o fugă, unde o mulțime de oameni s-au adunat pentru festivitățile de Halloween. Ofițerul a cerut anonimatul, spunând că detaliile incidentului sunt încă în curs de investigare.

Unele rapoarte din presa locală au spus mai devreme că zdrobirea a avut loc după ce un număr mare de oameni s-au grăbit la un bar Itaewon după ce au auzit că o celebritate neidentificată a vizitat acolo.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a emis o declarație prin care le cere oficialilor să asigure un tratament rapid pentru cei răniți și să revizuiască siguranța locurilor festive. El a cerut, de asemenea, Ministerului Sănătății să trimită rapid echipe de asistență medicală în caz de dezastru și să asigure paturi în spitalul din apropiere pentru a trata răniții.

Presa locală a declarat că aproximativ 100.000 de oameni s-au înghesuit pe străzile Itaewon pentru festivitățile de Halloween, care au fost cele mai mari de la începutul pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor COVID-19 în ultimele luni.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share