România salvează din nou R. Moldova de la întuneric

România salvează din nou R. Moldova de la întuneric
Share

R. Moldova a apelat din nou la contractul de avarie cu România.

În această dimineață, o turbină a centralei electrice de la Cuciurgan s-a defectat, potrivit Moldelectrica. Drept urmare, s-a înregistrat deficit mai mare de energie electrică pe malul drept al Nistrului.

Avaria s-a produs la ora 9:24. Din cauza problemelor tehnice, a fost înregistrat deficit suplimentar de curent electric în valoare de peste 100 MW.

„Pentru echilibrarea sistemului electroenergetic, Moldelectrica a solicitat ajutor de avarie suplimentar din sistemul electroenergetic al României, pe perioada pornirii unui alt grup la CERS Moldovenească”, anunță întreprinderea.

Situația de avarie a fost remediată până la ora 13:00. Conform responsabililor de la Moldelectrica, actualmente primim 50% din volumul necesar de curent electric de la Cuciurgan, iar pe parcursul zilei de marți nu există deconectări în evantai planificate. În perioada cât a existat defecțiunea, teritoriul controlat constituțional primea puțin peste 20% din volumul necesar de energie electrică.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share