Google își lansează propriul chatbot, pentru a concura cu ChatGPT

Share

Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor șefi de la Google. Astfel, Alphabet Inc se pregătește să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligență artificială conversațională denumit Bard. Google Bard va răspunde mai rapid cerințelor utilizatorilor și va replica natural, grație componentei de inteligență artificială încorporată, scrie mediafax.ro.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a declarat că Bard combină cunoștințele despre lume cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj. Toți chatboții sunt proiectați să răspundă întrebărilor utilizând internetul, informează BBC.

ChatGPT a fost lansat de firma de cercetare OpenAI la sfârșitul anului trecut și promitea că va schimba modul în care oamenii se pregătesc pentru interviurile de angajare, jurnaliștii scriu articole, iar copiii își fac temele.

Practic acest chatbot preia o cantitate imensă de date text, pe care le folosește pentru a ajuta la generarea de răspunsuri și la desfășurarea conversațiilor într-un cadru realist.

Chatbot-ul celor de la OpenAI a înregistrat un succes răsunător, astfel că la începutul acestei luni serviciul a fost folosit de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume în mai puțin de două luni.

„Este un moment foarte interesant să lucrăm cu aceste tehnologii, deoarece traducem cercetările și descoperirile profunde în produse care ajută cu adevărat oamenii. Bard va fi o punte pentru creativitate și o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicați unui copil noile descoperiri ale NASA sau să aflați mai multe despre cei mai buni atacanți din fotbal din lume. De asemenea, vă poate contura recomandări personalizate în privința exercițiilor pe care vreți să le faceți în sala de forță”, a declarat directorul Alphabet Inc, Sundar Pichai.

Rivalul Microsoft a anunțat că își va înlocui vechile servicii, inclusiv motorul de căutare Bing, cu programe pe bază de inteligență artificială, după ce a făcut o investiție de miliarde de dolari în OpenAI.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share