Google își lansează propriul chatbot, pentru a concura cu ChatGPT

Share

Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor șefi de la Google. Astfel, Alphabet Inc se pregătește să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligență artificială conversațională denumit Bard. Google Bard va răspunde mai rapid cerințelor utilizatorilor și va replica natural, grație componentei de inteligență artificială încorporată, scrie mediafax.ro.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a declarat că Bard combină cunoștințele despre lume cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj. Toți chatboții sunt proiectați să răspundă întrebărilor utilizând internetul, informează BBC.

ChatGPT a fost lansat de firma de cercetare OpenAI la sfârșitul anului trecut și promitea că va schimba modul în care oamenii se pregătesc pentru interviurile de angajare, jurnaliștii scriu articole, iar copiii își fac temele.

Practic acest chatbot preia o cantitate imensă de date text, pe care le folosește pentru a ajuta la generarea de răspunsuri și la desfășurarea conversațiilor într-un cadru realist.

Chatbot-ul celor de la OpenAI a înregistrat un succes răsunător, astfel că la începutul acestei luni serviciul a fost folosit de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume în mai puțin de două luni.

„Este un moment foarte interesant să lucrăm cu aceste tehnologii, deoarece traducem cercetările și descoperirile profunde în produse care ajută cu adevărat oamenii. Bard va fi o punte pentru creativitate și o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicați unui copil noile descoperiri ale NASA sau să aflați mai multe despre cei mai buni atacanți din fotbal din lume. De asemenea, vă poate contura recomandări personalizate în privința exercițiilor pe care vreți să le faceți în sala de forță”, a declarat directorul Alphabet Inc, Sundar Pichai.

Rivalul Microsoft a anunțat că își va înlocui vechile servicii, inclusiv motorul de căutare Bing, cu programe pe bază de inteligență artificială, după ce a făcut o investiție de miliarde de dolari în OpenAI.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share