Peste 8000 de morți în urma cutremurului din Turcia

Salvatorii din sudul Turciei și nordul Siriei își continue eforturile în căutarea supraviețuitorilor de sub dărâmîturi pe fondul temperaturilor înghețate. Numărul morților (peste 8000) în urma cutremurelor de luni continuă să crească
Share

Salvatorii din sudul Turciei și nordul Siriei își continue eforturile în căutarea supraviețuitorilor de sub dărâmîturi pe fondul temperaturilor înghețate.

Numărul morților (peste 8000) în urma cutremurelor de luni continuă să crească, deoarece mai multe victime au fost găsite sub dărâmături în timpul nopții.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență de trei luni în 10 provincii afectate ale țării.

Aș dori să reamintesc [publicului larg] că nimeni nu ar trebui să folosească drumurile care duc către și în interiorul zonei cutremurului decât dacă este strict necesar, iar apelurile telefonice nu trebuie făcute decât pentru nevoi urgente”, a spus el.

O furtună de iarnă a agravat mizeria făcând multe drumuri, unele dintre ele avariate de cutremur, aproape impracticabile, ducând la blocaje de trafic care se întind pe kilometri în unele regiuni.

Cutremurul de luni cu magnitudinea 7,8 și replicile puternice au tăiat o serie de distrugeri care s-au întins pe sute de kilometri în sud-estul Turciei și Siria vecină.

Acum este o cursă contra cronometru”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Am activat rețeaua OMS de echipe medicale de urgență pentru a oferi îngrijiri medicale esențiale celor răniți și cei mai vulnerabili”, a adăugat el.

În Siria, puținele excavatoare disponibile sunt transportate dintr-un oraș în altul pentru a răspunde la nenumărate cereri de ajutor.

Cu toate acestea, oamenii din unele dintre zonele cele mai afectate au spus că au simțit că au fost lăsați să se descurce singuri.

Dar au apărut niște povești extraordinare de supraviețuire, inclusiv un nou-născut scos de viu din moloz din Siria, încă legat de cordonul ombilical de mama ei, care a murit în cutremurul de luni.

Am auzit o voce în timp ce săpăm”, a spus Khalil al-Suwadi, o rudă. „Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical [intact], așa că l-am tăiat și verișoara mea a dus-o la spital”. Copilul este singurul supraviețuitor din familie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share