Peste 8000 de morți în urma cutremurului din Turcia

Salvatorii din sudul Turciei și nordul Siriei își continue eforturile în căutarea supraviețuitorilor de sub dărâmîturi pe fondul temperaturilor înghețate. Numărul morților (peste 8000) în urma cutremurelor de luni continuă să crească
Share

Salvatorii din sudul Turciei și nordul Siriei își continue eforturile în căutarea supraviețuitorilor de sub dărâmîturi pe fondul temperaturilor înghețate.

Numărul morților (peste 8000) în urma cutremurelor de luni continuă să crească, deoarece mai multe victime au fost găsite sub dărâmături în timpul nopții.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență de trei luni în 10 provincii afectate ale țării.

Aș dori să reamintesc [publicului larg] că nimeni nu ar trebui să folosească drumurile care duc către și în interiorul zonei cutremurului decât dacă este strict necesar, iar apelurile telefonice nu trebuie făcute decât pentru nevoi urgente”, a spus el.

O furtună de iarnă a agravat mizeria făcând multe drumuri, unele dintre ele avariate de cutremur, aproape impracticabile, ducând la blocaje de trafic care se întind pe kilometri în unele regiuni.

Cutremurul de luni cu magnitudinea 7,8 și replicile puternice au tăiat o serie de distrugeri care s-au întins pe sute de kilometri în sud-estul Turciei și Siria vecină.

Acum este o cursă contra cronometru”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Am activat rețeaua OMS de echipe medicale de urgență pentru a oferi îngrijiri medicale esențiale celor răniți și cei mai vulnerabili”, a adăugat el.

În Siria, puținele excavatoare disponibile sunt transportate dintr-un oraș în altul pentru a răspunde la nenumărate cereri de ajutor.

Cu toate acestea, oamenii din unele dintre zonele cele mai afectate au spus că au simțit că au fost lăsați să se descurce singuri.

Dar au apărut niște povești extraordinare de supraviețuire, inclusiv un nou-născut scos de viu din moloz din Siria, încă legat de cordonul ombilical de mama ei, care a murit în cutremurul de luni.

Am auzit o voce în timp ce săpăm”, a spus Khalil al-Suwadi, o rudă. „Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical [intact], așa că l-am tăiat și verișoara mea a dus-o la spital”. Copilul este singurul supraviețuitor din familie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share