Andrzej Duda: Polonia a livrat 260 de tancuri post-sovietice Ucrainei, la începutul anului 2022

Share

Decizia Poloniei de a furniza Ucrainei o companie de tancuri Leopard „va deschide un nou capitol al asistenței militare”.

Speranța în realizarea acestui obiectiv a fost exprimată, pe 17 ianuarie, de președintele polonez Andrzej Duda la Forumul Economic Mondial de la Davos, informează PAP.

Potrivit lui Duda, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri sprijin militar, în special tancuri moderne, pentru „oprirea invaziei ruse”.

Duda a spus că Polonia a transferat 260 de tancuri post-sovietice în Ucraina la începutul anului 2022.

Polonia a livrat Ucrainei tancuri T-72, a declarat în aprilie Pavel Solokh, șeful Biroului de Securitate Națională din Polonia, pentru Polsat News.

El nu a specificat numărul de tancuri oferite Ucrainei, dar a spus că este o „cifră semnificativă”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share