Neglijență criminală sau act terorist: Un alt rezervor cu șrot a luat foc la Giurgiulești

Share

Un alt rezervor cu șrot de floarea-soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc azi-dimineață, comunică biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Incendiul a izbucnit la rezervorul nr. 2 cu încărcătură de șrot de semințe de floarea-soarelui. Potrivit IGSU, la fața locului pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați din subordine.

Pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului. Potrivit informațiilor colectate de la fața locului, rezervorul nr. 2 are o capacitate de 1.100 de tone. Potrivit sursei citate, în rezervor este depozitat doar 50% din volumul total. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă.

Pentru asigurarea securității și prevenirii situațiilor de risc acționează salvatorii. Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023.

Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1.000 de tone de șrot de floarea-soarelui a avut loc prăbușirea cisternei.

La fața locului, conform apelului sporit de intervenție, au intervenit șase echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați ai IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui în Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share