Neglijență criminală sau act terorist: Un alt rezervor cu șrot a luat foc la Giurgiulești

Share

Un alt rezervor cu șrot de floarea-soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești a luat foc azi-dimineață, comunică biroul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Incendiul a izbucnit la rezervorul nr. 2 cu încărcătură de șrot de semințe de floarea-soarelui. Potrivit IGSU, la fața locului pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați din subordine.

Pompierii desfășoară acțiuni de stingere și lichidare a consecințelor incendiului. Potrivit informațiilor colectate de la fața locului, rezervorul nr. 2 are o capacitate de 1.100 de tone. Potrivit sursei citate, în rezervor este depozitat doar 50% din volumul total. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă.

Pentru asigurarea securității și prevenirii situațiilor de risc acționează salvatorii. Amintim că un incident similar a avut loc pe 16 ianuarie 2023.

Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1.000 de tone de șrot de floarea-soarelui a avut loc prăbușirea cisternei.

La fața locului, conform apelului sporit de intervenție, au intervenit șase echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați ai IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui în Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Olga Golban este noul director al Serviciului Fiscal de Stat

Olga Golban a fost numită în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Decizia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în cadrul ședinței din 21 februarie. „Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura dnei Olga Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și

Companiile aeriene din R.Moldova vor opera zboruri directe spre Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. „Acordul contribuie

Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale

Declarația prim-ministrului Dorin Recean după discuțiile purtate cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.  „Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share