Serviciul Vamal raportează zeci de încălcări privind scoaterea banilor din țară

Share

Funcționarii vamali au înregistrat 45 de abateri de la lege privind introducerea, expedierea și scoaterea banilor în/din țară, în valută străină.

Astfel, pe parcursul anului 2022, Serviciul Vamal a reținut și ridicat o sumă de 1.338.859 de dolari SUA, 879.970 de euro, 36.320 de lire sterline și 241.560 de hrivne ucrainene.

În 21 de cazuri, făptașii vor fi supuși răspunderii penale pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar pe 24 de cazuri au fost pornite cauze contravenționale.

Atât în cadrul cauzelor penale, cât și în cadrul cauzelor contravenționale banii au fost ridicați și sunt pasibili confiscării.

“Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente și nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare”, comunică Serviciul Vamal.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share