Ministrul Economiei și Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova au discutat relațiile economice moldo-germane

Cei doi oficiali au discutat despre crizele actuale, atragerea investițiilor, despre relațiile comerciale dintre țara noastră și Germania, precum și noile oportunități de dezvoltare ale acestora
Share

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber.
Cei doi oficiali au discutat despre crizele actuale, atragerea investițiilor, despre relațiile comerciale dintre țara noastră și Germania, precum și noile oportunități de dezvoltare ale acestora.

Ulterior, ministrul Dumitru Alaiba a prezentat prioritățile instituției, reformele demarate, sectoarele în care se fac schimbări, precum digitalizarea serviciilor, reducerea birocrației, domeniul taxelor etc.

Mai mult, a mulțumit pentru susținerea Guvernului german, acordată țării noastre, prin finanțarea proiectelor implementate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, în domenii, precum dezvoltarea economică durabilă, administrare publică, îmbunătățirea mediului investițional.

La rândul său, ambasadoarea Margret Uebber și-a exprimat susținerea față de Republica Moldova și a asigurat că Germania este un partener de încredere al Moldovei, atât în dezvoltarea economică, cât și pe calea spre Uniunea Europeană.

La finalul discuțiilor, cei doi oficiali au examinat dezvoltarea relațiilor moldo-germane în domeniul cooperării economice.

Pe parcursul perioadei ianuarie-septembrie 2022, Germania s-a clasat pe locul 6 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 6.92 % din valoarea comerțului total.

Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Germania a înregistrat pe parcursul anului 2021, suma de 792 mln. USD. Comparativ cu anul 2020, valoarea comerțului bilateral a crescut cu 16.8%, iar soldul a constituit -301 mln. USD, în favoarea Germaniei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share