Crypto Digest 14 decembrie

Ethereum - marfă, Italia pornește platformă digitală, Gemini hacked etc.- un scurt rezumat al știrilor crypto pentru cei care le-au ratat, dar doresc să fie la curent
Share
Ethereum este din nou numit marfă pentru CFTC

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a numit din nou Ethereum o marfă. Acest lucru este declarat într-un proces din 13 decembrie împotriva lui Sam Bankman-Fried, FTX și Alameda Research.

Anterior, șeful departamentului, Rostin Behnam, spunea că singura criptomonedă care poate fi clasificată ca marfă este bitcoin.

„Unele active digitale sunt „mărfuri”, inclusiv Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) și altele, așa cum sunt definite în secțiunea 1a(9) din Act, 7 U.S.C. § 1a(9),” se arată în document.

Italia va crea o platformă digitală pentru garanții bancare și de asigurări bazată pe Algorand

Italia va crea o platformă digitală inovatoare pentru garanții bancare și de asigurări bazată pe blockchain-ul Algorand.

Site-ul va fi lansat la începutul anului 2023.

„Blockchain-ul este ideal pentru aceste tipuri de programe, având în vedere capacitatea tehnologiei de a permite tranzacții de date rapide, eficiente, cu costuri reduse și scalabile. Mai important, tehnologiile de registru digital ajută la protejarea împotriva fraudei, o problemă cunoscută cu garanțiile bancare și de asigurări”, a spus compania.

Algorand a spus că Italia va fi prima care va folosi tehnologia blockchain pentru acest tip de serviciu.

Changpeng Zhao: Binance este construit pentru a rezista secular

Într-o notă adresată angajaților, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a scris că au luni dificile în continuare, dar compania va depăși provocările actuale.

„Deși ne așteptăm ca următoarele luni să fie accidentate, vom trece peste această perioadă dificilă – și vom fi mai puternici pe măsură ce o trecem”, a scris el.

Zhao a adăugat că recenta prăbușire a FTX a ridicat „o mulțime de control suplimentar și întrebări dificile” pentru Binance. Totuși, el a subliniat că acest lucru nu va afecta compania.

„Fii sigur că această organizație a fost construită pentru a dura”, a conchis Zhao.

Compania japoneză de utilități TEPCO va extrage active digitale

Compania japoneză de energie electrică Tokyo Electric Power Grid (TEPCO) a semnat un acord cu producătorul de echipamente miniere TRIPLE-1. Ca parte a acordului, aceștia vor lansa centre de date distribuite în toată țara, care vor începe să utilizeze în mod eficient excesul de energie pentru minerit de criptomonede.

Un astfel de centru a fost deja lansat la Tokyo. Capacitatea sa este de 1,5 megawați (MW).

În 2011, un cutremur și un tsunami au lovit reactoarele nucleare ale TEPCO de la Fukushima, care funcționau fără control adecvat al riscurilor. După acest eveniment, compania a încercat în toate modurile posibile să-și restabilească reputația. Mai târziu, în 2012, guvernul a răscumpărat 50,1% din acțiunile TEPCO.

În septembrie, TEPCO a creat o subsidiară numită Agile Energy X, care își propune să creeze valoare digitală prin excesul de putere, inclusiv prin minarea criptomonedei.

Scurgeri din baza de date a utilizatorilor Gemini

Bursa de criptomonede Gemini a suferit o breșă de date.

Persoanele neidentificate au obținut acces la 5,7 milioane de rânduri de informații legate de numerele de cont ale clienților, adresele de e-mail și numerele de telefon.

Potrivit Cointelegraph, bazele de date nu conțineau informații personale sensibile, iar unele adrese de e-mail au fost repetate de mai multe ori în document.

Astfel, numărul de clienți afectați poate fi mai mic decât numărul total de rânduri.

Senatorul Elizabeth Warren a prezentat un proiect de lege care înlătură în mod efectiv confidențialitatea utilizatorilor de criptomonede

Senatorii americani Elizabeth Warren și Roger Marshall au prezentat un proiect de lege pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului prin criptomonede.

Dacă va intra în vigoare, guvernul va introduce KYC pentru furnizorii de portofel și mineri, precum și va interzice instituțiilor financiare să facă tranzacții folosind mixere.

În plus, proiectul de lege ar permite Agenției de Aplicare a Crimelor Financiare (FinCEN) să solicite informații despre tranzacții fără permisiunea bursei sau a oricărui alt furnizor fără custodie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share