În Chișinău va fi testat un proiect pilot privind funcționarea sistemului GPS în transportul public

Share

În următoarele două săptămâni, în municipiul Chișinău va fi testat un proiect pilot privind funcționarea sistemului GPS în transportul public.

Totodată, până la data de 15 mai se va desfășura o campanie de informare a cetățenilor despre accesarea sistemului. Declarația a fost făcută de primarul capitalei, Ion Ceban în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Acest fapt va permite vizualizarea în timp real a tuturor unităților de transport.

„De pe data de 15 începem o campanie în municipiu de informare a populației despre cum poți accesa GPS-ul în transportul public, atât integrat pentru Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric, pentru că existau contracte cu două companii.

Am desfăcut aceste contracte care erau încheiata anterior, pentru că pe 321 de troleibuze care erau pe rută, funcționau în proporție de 70 la sută, o parte din troleibuze nu funcționau.

Am încheiat contact cu cea mai bună compania din România care este bazată astăzi în Cluj ca și soluție și vom oferi această soluție chișinăuienilor în regim de testare în următoarele două săptămâni de zile, până pe 15 ma”, a menționat Ion Ceban.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share