Executarea bugetului public național și a componentelor acestuia la situația din 31 ianuarie 2023

Share

În prima lună a anului 2023, la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 7,2 miliarde lei, cu 1,4 miliarde lei mai mult față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 7,3 miliarde lei, care comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 sunt mai mari cu 1,2 miliarde lei. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,1 miliarde lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,2 miliarde lei.

Veniturile bugetului de stat în luna ianuarie a anului curent au constituit 4,5 miliarde lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acestea s-au majorat cu 0,9 miliarde lei.

Veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 2,1 miliarde lei, cu 0,3 miliarde lei mai mult față aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 2,7 miliarde lei, fiind în creștere cu 0,8 miliarde lei.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 5,3 miliarde lei, înregistrând o creștere de 0,8 miliarde lei față de perioada similară a anului 2022. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 0,8 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 4,0 miliarde lei.

Ministerul Finanțelor a asigurat onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru luna ianuarie a anului curent, toate plățile fiind finanțate integral.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share