CryptoDigest 29 noiembrie

Hrivna digitală, Binance oprit în Ucraina, datoriile BlockFi, blockchain-ul Tron în Dominica, - un scurt rezumat al știrilor din 29 noiembrie pentru cei care l-au ratat, dar doresc să fie la curent
Share

Banca Națională a Ucrainei a prezentat un proiect de concept al hrivnei digitale

Banca Națională a Ucrainei (BNU) a prezentat un proiect de concept al hrivnei digitale, conceput pentru a îndeplini toate funcțiile de bani și pentru a completa formele lor de numerar și non-numerar.

BNU lucrează în prezent la un proiect de concept cu participanții la piața de plăți, participanții la piața de active virtuale și agențiile guvernamentale.

Potrivit băncii, e-hryvnia va fi programată folosind contracte inteligente și va fi folosită în plăți transfrontaliere.

Pe baza rezultatelor prelucrării, autoritatea de reglementare va dezvolta conceptul final al e-hryvnia.

Ucraina a întrerupt planurile de a integra Binance în Diya din cauza protestelor din partea burselor locale

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a suspendat planurile de a integra Binance în aplicația Diya.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza protestului companiilor cripto locale Kuna, WhiteBit și Trustee Plus, care au depus o petiție corespunzătoare președintelui.

Pretențiile împotriva Binance se bazează pe faptul că bursa continuă să facă afaceri cu Rusia, care a atacat Ucraina. Potrivit șefului WhiteBIT, Mihail Chobanyan, partidele care nu au decis asupra unei poziții nu ar trebui să fie admise în sistemele de stat.

În semn de protest, companiile au blocat și tranzacționarea cu jetoane BNB pe platformele lor.

BlockFi datorează peste 1 miliard de dolari către trei creditori

BlockFi Inc. datorează mai mult de 1 miliard de dolari celor trei cei mai mari creditori ai săi, inclusiv 30 de milioane de dolari Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA, ca parte a unui acord de litigiu.

În total, BlockFi datorează 1,3 miliarde de dolari primilor 50 de creditori ai săi.

În declarația de faliment se precizează că valoarea totală a datoriilor față de toți creditorii este între 1 miliard și 10 miliarde de dolari.

Cei mai mari creditori ai companiei au fost Ankura Trust Company – 729 milioane USD; Compania-mamă a FTX US, West Realm Shires Inc, 275 de milioane de dolari și un client anonim al platformei, 49 de milioane de dolari.

Alături de BlockFi, subsidiarele sale au depus actele pentru faliment: BlockFi Services, BlockFi International Ltd, BlockFi Wallet, BlockFi Ventures, BlockFi Trading, BlockFi Lending, BlockFi Lending II și BlockFi Investment Products.

Commonwealth of Dominica și Huobi se asociază pentru a emite tokenul de țară și documente digitale pe rețeaua Tron

Guvernul Commonwealth-ului Dominica va colabora cu Huobi Exchange pentru a emite monede Dominica (DMC) și documente de identitate digitală (DID) deținătorilor de DMC care pot obține cetățenia digitală în țară.

DMC și DID vor rula pe rețeaua TRON și vor fi lansate pe Huobi Prime. Ele vor servi drept acreditări pentru viitoarea platformă metaverse a Dominicăi.

Națiunea insulară este una dintre primele țări din Caraibe care a adoptat un program de cetățenie prin investiții. Pașapoartele Dominica vă permit să vizitați peste 130 de țări din întreaga lume, inclusiv China continentală, Hong Kong, Uniunea Europeană, Elveția, Regatul Unit și Singapore.

Guvernul caută să exploreze tehnologia metaversului și Web3 pentru a-i stimula dezvoltarea și a atrage talente din ecosistemul criptomonede și blockchain.

Compound va introduce limite de credit pentru 10 monede

La sfârșitul lunii noiembrie, Compound va introduce limite de credit pentru 10 monede: COMP, WBTC, UNI, SUSHI, AAVE, MKR, BAT, LINK, ZRX și YFI.

Decizia a fost luată prin vot, care a fost propus de platforma Gauntlet în Compound DAO. Potrivit lui Gauntlet, această mișcare va ajusta parametrii de risc în Compound v2 și va ajuta la evitarea datoriilor neperformante, așa cum a fost cazul Aave.

Aave avea anterior datorii neperformante de 1,6 milioane USD din cauza unei poziții scurte mari în simbolul CurveDAO (CRV), cauzată de lichiditatea scăzută a CRV.

Phantom va începe să susțină blockchain-urile Ethereum și Polygon

Portofelul de criptomonede Phantom bazat pe Solana va suporta acum blockchain-urile Ethereum și Polygon.

Versiunea beta a portofelului actualizat va fi lansată în câteva săptămâni.

În viitor, Phantom va lua în considerare extinderea compatibilității portofelului și la alte blockchain-uri.

Serum a anunțat încetarea activității sale

Serum, bursa de schimb decentralizată bazată pe Solana și-a încheiat activitatea din cauza prăbușirii FTX.

Deoarece FTX are autoritatea de a face upgrade, securitatea este în pericol. Acest lucru implică pierderea protocoalelor precum Jupiter Aggregator și Raydium care se îndepărtează de Serum. Totuși, există speranță. Condus de Mango’s Max, efortul comunității de a bifurca Serum câștigă amploare. Openbook este în prezent live pe rețeaua principală Solana, cu un volum zilnic de peste 1 milion USD. Se fac eforturi suplimentare pentru a extinde acest proiect și lichiditatea acestuia. Din păcate, odată cu apariția Openbook-ului, volumul și lichiditatea Serumului au scăzut aproape la zero. Este mai sigur pentru utilizatori și protocoale să folosească o furcă alternativă precum Openbook după detectarea amenințărilor de securitate în vechiul cod Serum”, au spus dezvoltatorii.

Echipa de proiect a mai spus că viitorul tokenului SRM este foarte vag. Unii membri ai comunității au sugerat să-l folosească pentru reduceri, în timp ce alții au sugerat să nu-l folosească deloc din cauza factorului de influență de la FTX și Alameda.

Primarul din Miami spune că încă este plătit în bitcoin și cumpără mai multe active

Primarul Miami, Francis Suarez, a spus că încă primește salariul în bitcoini și a adăugat că continuă să cumpere prima criptomonedă. El a menționat că a fi primar nu este singura lui sursă de venit, el lucrând și ca avocat și este implicat în investiții private.

Web3 și criptomoneda nu merg nicăieri. Uneori trebuie doar să respirăm, nu? Trebuie să ne amintim că această tehnologie este nouă. Nu orice iterație va avea succes. Nu orice companie va reuși”, a adăugat el.

Suarez a cerut o reglementare proactivă care ar putea proteja oamenii de escrocherii fără a dăuna industriei.

Dacă liderii care au ieșit din această iarnă crypto se unesc și îi ajută pe parlamentari să găsească reperele de reglementare potrivite pentru a se asigura că această tehnologie ajută oamenii, îmbunătățește oportunitățile de democratizare pentru investiții și crearea de bogăție și nu dăunează oamenilor și nu îi privează de munca lor și economii.” . Avem multe de învățat”, a spus el.

El a subliniat, de asemenea, că orașul nu deține fonduri legate de FTX.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share